Ziua Holocaustului a fost marcată la Sinagogă

Ziua Holocaustului a fost marcată la Sinagogă

1 209

Data de 9 octombrie a fost aleasă pentru a comemora Holocaustul; în această zi, în 1941, a început deportarea evreilor din Bucovina în Transnistria

Victimele lagărelor naziste au fost comemorate şi la Braşov de Ziua Holocaustului. Alături de comunitatea evreiască au fost şi elevi ai câtorva colegii braşovene.
Comemorarea a început cu aprinderea unor lumânări în memoria celor şase milioane de evrei care au murit în Holocaust.
A fost aprinsă o lumânare pentru fiecare milion de victime; cea de-a şaptea a fost pentru celelalte victime ale nazismului: rromi, persoane cu dizabilităţi sau prizonieri de război.
„A uita ce s-a întâmplat de-a lungul celui de-al doilea război mondial, fenomene deosebit de grave pentru societatea omenească, înseamnă a da curs posibilităţii ca ele să revină şi să flageleze din nou întreaga societate”, spune Valer Plugaru, preşedintele Comunității Evreiești Braşov.
Data de 9 octombrie a fost aleasă pentru a comemora Holocaustul; în această zi, în 1941, a început deportarea evreilor din Bucovina în Transnistria.

La Braşov, în curtea Sinagogii a fost înălţat un monument în memoria evreilor născuţi în Braşov, care au locuit în Ardealul de Nord, de unde au şi fost deportaţi.

Comunitatea Evreilor din Braşov numără astăzi aproximativ 300 de persoane, dintre care 120 sunt evrei născuţi din mame evreice, iar alţi aproximativ 50 sunt prieteni ai Comunităţii.

Vifor Rotar

 

COMENTARII

  1. Jidanii continua sa manance CACAT despre HOLOCAUST desi RABINII lor recunosc ca este o minciuna.
    Rabbi Arieh Friedman a facut urmatoarea declaratie in Decembrie 12, 2006
    „The Holocaust is a SUCCESSFUL HISTORICAL FICTION”

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.