Ziua Europei va fi sarbatorita si la Brasov

Ziua Europei va fi sarbatorita si la Brasov

0 581
Conferinta Smart City, la care vor participa specialisti din tari europene, vor analiza mobilitatea verde in Brasov. In Piata Sfatului vor fi standuri din toate regiunile europene iar tinerii vor avea ocazia sa cunoasca ambasadori si europarlamentari. Acestia vor vorbi despre proiectele Uniunii Europene, care impun reducerea traficului in zonele istorice si adoptarea mersului pe jos, cu bicicleta, sau cu mijloacele de transport in comun.
Pe 9 mai, Piata Sfatului va gazdui traditii culinare si culturale din mai multe regiuni europene. Ziua Europei va fi sarbatorita prin organizarea unei Conferinte Smart City, unde specialisti din tari dezvoltate vor identifica pasii necesari prin care Brasovul poate deveni inteligent. Evenimentul „Cafe D’Europe“ va pune fata in fata tinerii brasoveni cu conducerea Institutului Regiunilor Europene, cu ambasadori ai tarilor din UE, europarlamentari romani si reprezentanti ai administratiei locale brasovene, spune Christian Macedonschi, consilier local FDGR.
9 mai va fi la Brasov o zi a multiculturalitatii, deoarece la comunicarea stiintifica vor participa si delegati ai unor tari care nu fac parte din Uniunea Europeana.
Conferinta Internationala de Mobilitate Verde de la Trieste a stabilit ca pana in anul 2020, mobilitatea se va face un sfert cu masina personala, un sfert cu transportul in comun si jumatate pe jos sau cu bicicleta. Parisul a adoptat deja pentru combaterea poluarii procedura care exista si in Romania, in timpul comunismului. Soferii parizieni vor circula alternativ: o zi numerele cu sot, urmatoarea zi, cele fara sot. Si in Brasov ar fi nevoie de un transport public mult mai eficient si de piste de biciclete interconectate.
Necesara ar fi si implementarea unor solutii pentru reducerea traficului, in special dimineata, cand centrul orasului este blocat de masinile parintilor care isi aduc copiii la scolile si liceele din zona.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.