Ziua europeana a limbilor – 26 septembrie

Ziua europeana a limbilor – 26 septembrie

0 148

Ziua de 26 septembrie 2009 a fost proclamata Ziua Europeana a Limbilor de catre Consiliul Europei in 2001. Scopul acestei zile este incurajarea invatatului si studiului in intreaga Europa.
Obiectivele generale ale acestei zile sunt: augmentarea
constientizarii importantei invatarii limbilor straine si diversificarea limbilor care se invata in scoli pentru cresterea plurilingvismului si intelegerii interculturale; promovarea lingvisticii bogate si a diversitatii culturale din Europa.
Limbile reprezinta punti de comunicare intre popoare si constituie instrumentele care permit fiecaruia dintre noi sa profite din plin de piata interna atunci cand se afla in strainatate fie ca simplu turist, fie in interes profesional.
Cu prilejul 2009, sunt organizate numeroase manifestari in intreaga Europa, o invitatie adresata tuturor europenilor, indiferent de varsta, pentru a descoperi o limba straina.
Intr-adevar, Uniunea Europeana finanteaza diferite programe are se adreseaza publicului de toate varstele. Astfel, Comenius vizeaza copiii de varsta scolara, Erasmus – studentii, Leonardo da Vinci – profesionistii, iar Grundtvig – adultii in general.
Uniunea Europeana are 23 de limbi oficiale, la care se adauga o serie de limbi zise regionale sau minoritare. Pentru a descoperi toata bogatia acestor limbi, este organizata o vanatoare de comori lingvistice: sunt culese cuvintele preferate ale iubitorilor de limbi din intreaga Europa.
Cu aceasta ocazie libraria Okian din Brasov gazduieste un program de poezie, muzica si teatru sustinut de elevi ai Colegiului National “Dr.I.Mesota” – coordonator prof. Alina Grigoras.
Tot pe 26 septembrie are loc Ziua Mondiala a Inimii si Ziua Nationala a Contraceptiei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.