Ziua eroilor, sarbatoare nationala a romanilor

Ziua eroilor, sarbatoare nationala a romanilor

0 55

In Biserica Ortodoxa Romana, sarbatoarea Inaltarii Domnului (5 mai 2008) este si ziua dedicata pomenirii eroilor neamului. In aceasta zi, in toate bisericile, manastirile si catedralele ortodoxe din tara si strainatate se face pomenirea tuturor eroilor romani cazuti de-a lungul veacurilor pe toate campurile de lupta pentru credinta, libertate, dreptate si pentru apararea tarii si intregirea neamului
Prin hotararile Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane din anii 1999 si 2001, sarbatoarea Inaltarii Domnului a fost consacrata ca Zi a Eroilor si Sarbatoare Nationala Bisericeasca. Totodata, Legea 379/2003, privind regimul mormintelor si operelor comemorative de razboi a proclamat cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Pasti, sarbatoarea Inaltarii Mantuitorului Iisus Hristos, Ziua Eroilor, potrivit traditiei, ca Sarbatoare Nationala a poporului roman.

Ziua Eroilor la Brasov
Ziua Eroilor neamului va fi sarbatorita si in orasul nostru, unde vor fi organizate festivitati militare si religioase si vor fi depuse coroane de flori la Cimitirul Eroilor. Ca in fiecare an, la manifestarile dedicate comemorarii eroilor neamului vor participa autoritatile locale si judetene, precum si reprezentanti ai Ministerului Apararii si Internelor.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.