Ziua Drapelului a fost celebrată în Piaţa Tricolorului

Ziua Drapelului a fost celebrată în Piaţa Tricolorului

0 161

„Ziua Drapelului este un lucru extraordinar, pentru că drapelul reprezintă eroii care au murit pentru patrie, de-a lungul timpului, cinstea şi onoarea poporului român”

Ziua Drapelului a fost marcată de oficialităţile braşovene şi o mână de braşoveni adunaţi în Piaţa Tricolorului. Ceremonialul a început cu salutul drapelului de luptă, după care a urmat ceremonia arborării tricolorului, pe care autorităţile l-au sărutat înainte.
Ca în fiecare an, doar câţiva tineri s-au aflat în asistenţă, alcătuită aproape exclusiv din seniori, pentru care „Ziua Drapelului este un lucru extraordinar, pentru că drapelul reprezintă eroii care au murit pentru patrie, de-a lungul timpului, cinstea şi onoarea poporului român”. „Este o zi de sărbătoare în care fiecare român ar trebui să o sărbătorească măcar pentru câteva minute” a declarat și unul din puținii tineri prezenți la eveniment.
Ceremonia s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare.
Ziua Drapelului Naţional a fost instituită pentru a marca data de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluţionar a decretat ca Tricolorul – roşu, galben şi albastru – să reprezinte steagul naţional al tuturor românilor.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.