Ziua de Marti este a doua zi a saptamanii.Ce semnificatie are?

Ziua de Marti este a doua zi a saptamanii.Ce semnificatie are?

0 139

Marti. Martea, ziua zeului si planetei Marte, este patronata de doua ciudate reprezentari mitice feminine : Martolea si Martiseara. • Sub influenta mitului biblic, oamenii credeau ca in ziua de marti s-ar fi urzit lumea si pamintul (Moldova, Gorj, Hunedoara).
 • In calendarul popular apar mai multe zile de marti cu statut de sarbatori : Matcalaul; Martea Vaselor; Martea Ciorilor; Martea Dracului; Martea Strimba; Martea Trasnetului; Paparuda; Martea Testelor.

Ca personaj mitologic, martea si simbata zile pot avea un „ceas rau” aducator de necazuri,  au fiecare cite trei ceasuri rele.


Dar de cele mai multe ori, este considerata ca:


        zi rea ( Moldova de Sud, Muntenia, Oltenia),


        fara noroc (Moldova Centrala), aducatoare de nenorociri in cele trei ceasuri rele (Moldova, Muntenia, Oltenia),


        nefasta pentru inceperea activitatilor importante (aratul, semanatul, construirea casei sau a fintinii),


        pentru nunti, logodne.


In religia crectina ziua  exista  dedicata Sfantul Anton de la Padova. El este Sfantul vindecator, adorat de catolici, protectorul saracilor, Sfantul Anton de Padova. Credinciosi de orice religie, sa ne bucuram impreuna si, prin harul sau, sa-L rugam pe bunul Dumnezeu sa ne ajute!


Rugaciuni incercare Sf.Anton din Padova • Marite Sfinte Antoane, care ai dobandit de la Dumnezeu puterea de a invia mortii, desteapta sufletul meu la o viata imbelsugata si sfanta.
 • Marite Sfinte Antoane, far de lumina al Bisericii si al lumii, lumineaza-mi sufletul cu lumina adevarurilor ceresti. Marite Sfinte Antoane, gata totdeauna si puternic intru a veni in ajutorul evlaviosilor tai, in nenorocirile lor, ajuta-ma in necazul de fata.
 • Marite Sfinte Antoane, care de tanar ai invatat a invinge pe dusmanul sufletului, pazeste si apara sufletul meu de atacurile si de ispitele lui.
 • Marite Sfinte Antoane, crin fara asemanare de nevinovatie, nu lasa ca sufletul meu sa se pateze vreodata de uratenia necuratiei.
 • Marite Sfinte Antoane, medic ceresc al celor bolnavi, insanatoseste sufletul meu de ranile pacatului si indreapta-mi inclinarile neoranduite.
 • Marite Sfinte Antoane, calauzeste sufletul meu peste marea furtunoasa a vietii, si fa-l sa ajunga la portul mantuirii vesnice.
 • Marite Sfinte Antoane, scaparea celor condamnati de nedreptatea omeneasca, scapa sufletul meu de catusele pacatului, ca sa nu cada in lanturile grozavei dreptati dumnezeiesti.
 • Marite Sfinte Antoane, prin mijlocirea caruia membrele taiate se unesc iarasi la trup, redobandind viata, ada la unire cu Biserica lui Cristos pe toti cei despartiti de dansa.
 • Marite Sfinte Antoane, care faci sa se regaseasca lucrurile pierdute, ajuta-ma sa nu pierd niciodata harul lui Dumnezeu prin pacat; iar daca din nefericire l-as pierde, sa-l regasesc indata, pentru a nu-l mai pierde.
 • Marite Sfinte Antoane, la tine alearga tinerii si batranii si tu ii asculti pe toti; vin la tine si eu, sarmanul, si te rog sa nu ma respingi. Asculta-ma si ajuta-ma.
 • Marite Sfinte Antoane, multe primejdii impresoara sufletul meu. Indeparteaza-le de la mine si ma mantuieste.
 • Marite Sfinte Antoane, priveste spre lipsurile mele. Vorbeste lui Dumnezeu cu limba ta facatoare de minuni, ca si eu sa fiu mangaiat si ascultat.
 • Aceata rugaciune este urmata de alte rugaciuni: Tatal nostru, Nascatoare, Marire.

Celor nascuti in ziua de 20 februarie le uram La Multi Ani!


Nascutii in acesta zi de 20 februarie sunt:


          preocupati sa faca impresie altora si sa afle de impresia facuta.


          etaleaza o vointa foarte mare de a castiga


          trebuie sa evite triumful pe socoteala sentimentelor celui de langa el


          sunt extrem de emotionali si sensibili la criticile aduse


          au un sistem nervos sensibil care uneori o pot lua razna


          au o circulatie proasta in zona extremitatilor


          feriti-va sa-i coplesiti pe cei cu care sunteti in legatura mai stransa.


          imaginile pe care le receptam, le modeleaza pe cele cre le emitem


Ziua acesta se numeste Ziua Impresiei

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.