Ziua Aniversara a Pasaportului Romanesc

Ziua Aniversara a Pasaportului Romanesc

0 93
Serviciul Public de Pasapoarte din Brasov primeste zilnic in aceasta perioada 60-80 de cereri. In lunile iunie, iulie si august cand brasovenii incep sa plece in concedii, numarul solicitarilor de pasapoarte ajunge si la 250 pe zi. La Brasov, recordul s-a inregistrat in anul 2006, cand au fost eliberate 54.000 de pasapoarte.
19 martie a fost declarata in 2006 Ziua Aniversara a Pasaportului Romanesc. In 19 martie 1912, prin Inalt Decret Regal a fost promulgata "Legea asupra pasapoartelor "  prima lege moderna in domeniu. Pentru judetul Brasov 2006 a fost an de varf in eliberarea de pasapoarte cu 54.000 de documente emise, recordul care nu mai fost depasit de atunci. In 2012 s-au eliberat 27.000 de astfel de documente iar in fiecare an lunile cele mai aglomerate sunt cele de vara.
In ultima perioada legea s-a imbunatatit, a devenit mai permisiva in sprijinul cetatenilor care din diverse motive nu pot ajunge in judetul de domiciliu pentru a-si depune cererile de obtinere a pasapoartelor.
La sediul de pe strada Turnului din Brasov, cei 18 angajati ai serviciului de pasapoarte preiau cererile la cele 4 ghisee unde se realizeaza si fotografii.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.