Zilele Romaniei la Nurnberg

Zilele Romaniei la Nurnberg

0 85

In perioada 28-29 iunie, in orasul german Nurnberg va avea loc, ca in fiecare an, Festivalul „Zilele Romaniei”, care s-a bucurat de fiecare data de un real suuces in randul romanilor din diaspora.
Evenimentul este un schimb intercultural intre comunitatile romanesti, respectiv etnici sasi stabiliti in zona. Sarbatoarea se desfasoara cu sprijinul Primariei Nurnberg, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Brasov si Institutul Cultural Roman, fiind organizat in centrul istoric al Nurnbergului. Pe parcursul celor doua zile au loc spectacole de exceptie si o expozitie cu vanzare de produse traditionale romanesti din zona Brasov, la care se adauga mesteri populari brasoveni.
Din program amintim: muzica si dansuri romanesti, sasesti, sarbesti si maghiare. Pe scena festivalului, vor urca in acest an artisti precum Stela Popescu si Alexandru Arsinel, Ansamblul Folcloric Poenita, Mircea Baniciu si BANDIDOS, Costel Lazaroiu, Heidi Schmidt, Lucia Potra Sestras, Claudia Miritescu, Dominic Valusescu, MIRAMAS, Nae si Vasile, Gabriel Dorobantu, Adrian Enache, Felicia Filip, Melody4u, Fanfara Saseasca, K1, RO-MANIA, Cornelia Tihon, Andreea Moldovan, Elvin Dandel, Denise Gojda.

L.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.