Zilele Recoltei 2009 la Brasov

Zilele Recoltei 2009 la Brasov

0 154

Viceprimarul Miklos Gantz, omul in ale carui atributiuni intra si pietele agroalimentare brasovene, a spus ca „actiunea va include toate pietele agroalimentare publice ale municipiului, iar in acest sens, decorarea acestor incinte a fost deja finalizata”.
Adica au fost prinse in ghirlande tot felul de legume si fructe ale toamnei sau au fost lipite cu scotch de tarabe, oferind totusi, chiar si asa, un decor festiv.
Aceste zile ale recoltei au fost organizate, ca in fiecare an, de Primaria Brasov, de data aceasta in intervalul 25-27 septembrie..
Edilul a mai precizat ca a fost surprins de „invazia de producatori care si-au manifestat intentia de a veni cu marfa in pietele municipiului si, de aceea, cred ca de aceasta data preturile la legume, fructe si alte produse vor scadea simtitor. Vor fi si standuri cu mici, vin, must, berbec la protap si pastrama”.
Ca un cunoscator al fenomenului „piata agroalimentara” il pot asigura pe domnul viceprimar ca nu este vorba de nicio navala a producatorilor, ci este fluxul normal acuma, cand recoltele se apropie de sfarsit, atat la legume, cat si la fructele de toamna. Sunt aceeasi tarani care au batut drumurile toata vara pentru a asigura aprovizionarea cu legume proaspete a brasovenilor.
In ce priveste preturile, ele oricum au fost, in aceasta vara si per total, mai mici decat in vara lui 2008, iar pretentiile cumparatorilor de a cumpara si mai ieftin, pe baza de criza mondiala, nu-si au fundament, caci veniturile, in general, nu au scazut asa dramatic incat sa justifice pomeni din partea producatorilor agricoli.
In context, mai trebuie amintit ca in cartierul Triaj va fi amenajata o piata mobila, pentru ca brasovenii de aici sa nu fie nevoiti sa se deplaseze in alte zone.
Ca un element de noutate, in Piata Star va exista un stand cu produse asiatice, cu ciudateniile lor. Sa vedem insa si preturile.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.