Zilele de euroobservator ale lui N. V. Popa s-au sfarsit

Zilele de euroobservator ale lui N. V. Popa s-au sfarsit

0 285

Declaratiile senatorului liberal Nicolae Vlad Popa in favoarea platformei liberale i-au fost fatale acestuia in ceea ce priveste postul de euroobservator. PNL a decis sa-i retraga senatorului sprijinul politic pentru functia de euroobservator la Parlamentul European si sa-l inlocuiasca cu Gheorghe Serbu.


Decizia liberalilor a fost motivata de „o activitate foarte slaba” a parlamentarului. Insa, se stie, N. V. Popa este un sustinator al platformei Stoica-Stolojan. De altfel, senatorul liberal si-a anuntat sprijinul pentru demersul celor noua demnitari liberali in frunte cu Gheorghe Flutur, care au semnat in favoarea revenirii in PNL a lui Stolojan si, totodata, contesta intentia premierului de a-l revoca din functie pe ministrul Agriculturii. Popa considera ca ministrul agriculturii nu trebuie sanctionat de Guvern, „pentru ca, profesional, omul asta si-a facut datoria. Daca se iau masuri impotriva lui in sensul de care s-a facut deja vorbire, vom actiona conform dreptului nostru constitutional. O sanctiune pe linie profesionala nu are ce cauta in aceasta situatie“, a precizat acesta.


Pe de alta parte, senatorul PNL Teodor Melescanu a afirmat ca hotararea inlocuirii lui Popa a fost luata saptamana trecuta, in contextul in care conducerea PNL a analizat, la solicitarea Parlamentului European, un document care permite inlocuirea euroobservatorilor in legatura cu a caror activitate exista nemultumiri, inainte ca acestia sa devina europarlamentari de la 1 ianuarie 2007.


?


La randul sau, Nicolae Vlad Popa sustine ca este „o minciuna” faptul ca decizia s-ar fi luat saptamana trecuta, deoarece, din informatiile pe care le detine, grupul senatorial a trimis, miercuri, o adresa Biroului Permanent Central prin care a solicitat inlocuirea euroobservatorului cu senatorul Serbu.


Zilele trecute, N. V. Popa spunea ca in cazul in care se va ajunge la demiterea „oamenilor buni”, unii membri ai PNL, printre care si el, isi vor radicaliza pozitia. „Putem merge pana acolo incat sa se creeze un nou partid cu doctrina de centru-dreapta. N-avem dreptul sa pierdem pozitia pe care PNL si-a cistigat-o la alegerile din 2004. Eu nu-mi incalc programul pe care am fost ales, actionez crezind ca acest drum salveaza PNL de la iesirea de pe scena politica“, a spus senatorul.


?


Platformistii critica decizia liberalilor


Deputatul Raluca Turcan acuza conducerea liberala de faptul ca, dupa cazul Flutur, l-a eliminat si pe senatorul Nicolae Vlad Popa, retras din calitatea de euroobservator liberal. ”Reactia de astazi probeaza faptul ca panica si deruta care domina grupul Tariceanu-Olteanu-Orban afecteaza pana si relatiile externe ale autoritatilor romane”, a precizar aceasta. Ea este de parere ca gestul retragerii senatorului Popa din calitatea de euroobservator liberal demonstreaza ca actuala conducere a PNL nu cunoaste cuvintele ”competenta” si ”profesionalism”. ”Fac apel la membrii PNL si la toti liberalii sa contribuie la stoparea abuzurilor la care se preteaza grupul Tariceanu-Olteanu-Orban in lipsa de argumente, prin decizia de a participa la relansarea Partidului National Liberal”, afirma Turcan.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.