Zilele Branului

Zilele Branului

0 61

Branul si imprejurimile lui sunt pastratoare ale unui tezaur de traditie si istorie imens. Zilele Branului reprezinta sarbatoarea anuala care celebreaza acest tezaur. Anul acesta evenimentul se va desfasura in perioada 6-15 august. Este vorba despre o sarbatoare cu specific folcloric ciobanesc, reprezentativa pentru regiunea culoarului Bran-Rucar.


Aerul de munte, vecinatatea Castelului Bran, specialitatile culinare specifice zonei, expozitia de creatii populare (icoane, tesaturi, costume), sunt doar cateva motive sa ajungeti in zona in aceasta perioada.


Tinzand sa devina una din cele mai reprezentative manifestari ale creatiei artistice ciobanesti din zona culoarului Bran–Rucar, voioasa sarbatoare folclorica intruneste in cadrul specific zonei muntoase, suite de concerte ale ansamblurilor vocal-instrumentale cu repertoriu traditional de mare autenticitate a folclorului ciobanesc. Manifestarile dedicate Zilelor Branului vor avea loc pe Platoul „Inima Reginei”, iar din program nu vor lipsi?spectacole de dans si cantec popular specific zonei Branului, precum si o expozitie cu cele mai reusite creatii populare: costume populare, icoane pe lemn si aticla, tesaturi din lana si in, ustensile casnice din lemn, sculpturi artistice.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.