Zidul Raderii

Zidul Raderii

0 61

Daca Boc s-a dus la Zidul Plangerii in Ierusalim, Basescu a ramas sa rada acasa. Nu ca ar avea motive. Blestemul lui Emil Constantinescu atarna si de gatul lui mai greu decat un bolovan din colectia prezidentiala de geologie. Daca bietul Emil a fost constrans sa admita ca a fost invins de Securitate, iata ca si Traian, care n-are greturi in relatia indigesta cu cucoana pomenita, ne face pocinogul si ne confeseaza ca trebuie sa se dea batut in relatia cu baietii destepti din energie. Nu ne-am asteptat ca presedintele jucator pe toate terenurile patriei sa se dea batut in lupta cu deconspirarea contractelor oneroase care capuseaza sistemul energetic al patriei. O dezamagire edulcorata cu greu de promisiunea calatoriilor rapide pe care le vor face romanii in 2030, cand mioriticii se vor duce – anticipeaza seful statului – sa faca shopping in City-ul londonez, dupa ce au dat o fuga de la Bucuresti cu TGV-ul pe sub Canalul Manecii. Nu stiu de unde ii vin viziunile astea futuriste, dar pare modul britanic al presedintelui de a ne spune ca am bagat-o serios pe maneca. Si inca in mare viteza, daca la anul mai dam afara 120.000 de bugetari. Probabil ca astia sunt balastul care tine inca in gara trenul menit sa ne bage in civilizatie peste 20 de ani, asa cum ne ureaza Traian Basescu, in postura de Silviu Brucan al CFR-ului.
Cam sarita de pe sine versiunea de prosperitate a lui Basescu.Mai realiste o sa fie previziunile premierului Boc la intoarcerea din Israel, ocazie cu care ne va anunta ca a dat lovitura in materie de guvenare. I-a strecurat el lu’ Doamne-Doamne intr-o firida a Zidului Plangerii o copie a programului de revenire a Romaniei si anatemizare a crizei.
Totul e sa n-o gaseasca vreun habotnic din aia care se duc acolo sa se dea cu capul de zid pentru pacatele omenirii. Ar fi primul evreu care s-ar strica de ras intr-un loc de mare durere.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.