Zidul chinezesc, mai lung cu 2.000 km

Zidul chinezesc, mai lung cu 2.000 km

0 118

Marele Zid chinezesc s-a dovedit a fi mai lung cu circa 2.000 de kilometri decat fusese initial estimat, insumand in total 8.851,8 km, cele mai recente masuratori fiind realizate de Administratia Chineza a Patrimoniului Cultural cu ajutorul unor instrumente de ultima generatie.
Monumentul, parte a patrimoniului cultural chinez, dar si a patrimoniului mondial UNESCO, s-a dovedit mai lung decat estimarile anterioare, dar si mai expus pericolelor externe.

Potrivit celor mai recente masuratori, efectuate cu instrumente tehnice avansate, zidul se intinde pe o suprafata de 8.851,8 kilometri, desi masuratorile anterioare estimau ca are doar aproximativ 6.300 de kilometri.
De asemenea, cele mai recente cercetari au aratat ca Marele Zid chinezesc este in pericol de surpare in mai multe locuri din cauza constructiei de strazi sau din cauza fenomenelor climatice extreme.
Evaluarea lungimii si a starii actuale a Marelui Zid chinezesc fost realizata intr-un proiect derulat pe parcursul a doi ani de Administratia Chineza a Patrimoniului Cultural.

Potrivit lui Shan Jixiang, director al Administratiei Chineze a Patrimoniului Cultural, acesti doi ani de cercetare au permis aflarea cu exactitate a lungimii reale a Zidului, dar si identificarea pericolelor la care este supus.
„Marele Zid este amenintat de doua elemente, schimbarea climatica si constuctiile masive de strazi”, a declarat Jixiang.
Incercand sa protejeze acest monument, administratia chineza a implementat, in ultimii ani, mai multe reglementari, pentru a preveni degradarea sa.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.