Zidul care desparte coalitia

Zidul care desparte coalitia

0 159

Un zid care a iscat un razboi verbal in Parlament intre pedelista Roberta Anastase si pesedistul Adrian Nastase.
Neadmirand niciuna dintre cele doua formatii politice nici nu ar fi trebuit sa bag in seama incidentul, oprindu-mi poate ceva mai mult privirea pe femeia Roberta si uitand de functia ei de sefa a Camerei Deputatilor.
In fond, proiectul ii apartine fostului presedinte al Camerei, Bogdan Olteanu. Dar uite ca zidul din jurul Parlamentului o face pe dragalasa Roberta sa siuiere printre buzitele gurii stropi de venin pretins ironic, dar de proasta calitate. Si este ceva normal, referindu-ma la calitate. Cand ai pe tine numai sunci de fosta miss nustiuce, este greu sa existe loc si pentru suficienta materie cenusie de un dialog cu Nastase, oricum mai elegant in exprimare.
Dorindu-se fin ironica si in timp ce Adrian Nastase si-a manifestat unele rezerve fata de idee, Roberta Anastase a incercat sa-l convinga ca proiectul este unul bun.
„Domnule Adrian Nastase, stiu ca iubiti acest zid pentru ca este facut de dumneavoastra, dar eu cred ca aceasta bariera mentala trebuie inlaturata. Stiu ca-l iubiti. Nici Ceausescu nu a avut mandria asta, numai dumneavoastra o aveti, ca ati ridicat un zid, dar haideti sa avem libertatea de a gandi.”
Ciudat sa vorbesti de separare printr-un zid care, de fapt, nu separa, ci pur si simplu izoleaza PD-L-ul de restul lumii romanesti si nu numai.
Si dulceata zaharisita cu prenume de Roberta continua, cu ochii in flacari, de parca ar fi avocata partii adverse mie dintr-un proces stupid, cand se afla la bara – in rest un om agreabil si mai inteligent decat trei Roberte clonate Anastase.
„V-am spus ca este un proiect pe care inteleg sa-l urati, pentru ca dumneavoastra ati crescut zidurile acestea la nesfarsit in jurul Parlamentului. Este o realitate. Zidul acesta a fost pus nu de Ceausescu, ci de Adrian Nastase. Asta-i realitatea.”
Drept sa va spun, nu inteleg legatura dintre raposatul Ceausescu si actualul Parlament. Trebuie sa fii gol de idei ca sa-l bagi pe Ceausescu drept smantana la bors. Dar si un sos de faina poate inlocui, la o adica, produsul lactat.
Replica lui Nastase nu s-a lasat asteptata.
„Doamna presedinte, daca este nevoie sa ma intrerupeti din nou (referitor la intreruperile la care era supus discursul lui Nastase de catre Roberta, n.a.), eu pe urma cer din nou cuvantul. Vreau sa spun ca nu sunt vinovat pentru gard, dar sunt vinovat pentru mult mai mult decat atat, pentru realizarea impreuna cu unii dintre colegii dumneavoastra, gen Radu Berceanu, dar si cu Ioan Ratiu si alþii, a 40% din aceasta cladire, inclusiv aceasta sala in care ne aflam.”
Aceasta ca apropo la vechimea in politica si in inalte pozitii politice a celor doi, cu un istoric nastasian mai complet decat al adversarei de dialog, obisnuita pesemne mai mult cu alte scene decataceasta a Camerei.

Intr-un final disputa s-a incheiat cu urmatoarea rezolutie: conducerea Camerei va contacta o serie de specialisti pentru a discuta despre oportunitatea daramarii zidurilor din jurul Palatului Parlamentului.
Si uite cum asteptam acuma sa mai cada un zid, unul atat fizic, din caramizi, cat si psihic, din pareri divergente intre doua partide care seamana, in lucrarea lor, cu bufeurile unor tzatze trecute in menopauza mai repede decat este vremea, si asta datorita unei gandiri inguste

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.