Zestrea licentei Ralu

Zestrea licentei Ralu

0 115

Asa cum au amenintat la in ultima intrunire, membrii Consiliului National al Audiovizualului (CNA), condus de Ralu Filip, vor discuta maine suspendarea avizului dat de CNA pentru trecere licentelor de la SC Canaris SRL la SC Canet Radio SRL, societati detinute in proportie de 100% de presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu. Decizia eventualei suspendari este de precedata de o sesizare a Parchetului de catre acelasi CNA in legatura cu legalitatea declaratiei pe proprie raspundere privind proprietatea asupra actiunilor unor firme media, data la CNA de Aristotel Cancescu. Se pare ca presedintele CJ declara pe proprie raspundere la CNA, in data de 15 ianuarie, ca nu detine actiuni la societatile SC Canet Radio SRL, SC Canaris si SC Cinel SRL. Pentru ca, doua zile mai tarziu, versiunea publicata a declaratiei lui Cancescu sa-l faca posesorul a 100% actiuni la SC Canet Radio SRL si la SC Canaris SRL, iar la SC Cinel SRL, 60 % din actiuni.


?


Cancescu domina „maxim doua saptamani”


Interesul CNA pentru actiunile media ale lui Cancescu s-a trezit din ignorarea suspecta cu care trateaza de ani buni subiectul dupa ce magnatul media local isi anunta intentia, putin dupa jumatatea lunii februarie 2007, de a vinde reteaua MIX FM, trustul media al carui patron fusese pana in urma cu cateva zile. Nici nu mai conteaza daca Grupul media SBS Broascasting a achizitionat doar 20% din actiunile Canet, pentru a nu depasi procentajul pe care i-l permite legea, iar pentru restul de 80% a apelat la tranzactionare printr-un intermediar fidel sau la o alta forma de achizitie mascata. Mult mai savuroasa este declaratia data la vremea anuntarii intentiei de vanzare de catre Aristotel Cancescu, chiar la sediul CNA. Ca replica la acuzele Consiliului ca ar avea o pozitie dominanta in Brasov, prin detinerea unui numar exagerat de frecvente receptionate in zona, domnia sa raspunde suav: „Dupa ce vindem acum n-o sa mai avem o pozitie dominanta la Brasov (…). Mai am aceasta pozitie maxim doua saptamani”.


Declaratie tendentioasa, care face sa para ca oftica CNA-ului a fost starnita de la nenorocitele alea de doua saptamani, si nu de sirul lung de ani in care Cancescu a stat ca o closca pe un morman de licente si frecvente si n-a venit nimeni sa-l zburataceasca de pe cuibar. Sau macar sa-i numere ouale mediatice, clocite de o armata de angajati de presa deosebit de impartiali si profesionisti cand vine vorba despre afacerile patronului lor.


?


Licente de termopan


Sesizarea tardiva a Parchetului de catre CNA si-a atras, in schimb, o replica prompta si la fel de penala din partea trustului lui Cancescu. In urma actiunii Mix Brasov, procurorii si politistii brasovenio au inceput cercetarea penala impotriva reprezentantului CNA la Brasov, un oarecare Dan Ghita. Pe care angajatii lui Aristotel Cancescu il demasca, prin inregistrari video si audio irefutabile, ca pe un spagar ordinar, care a intervenit de mai multe ori pentru a facilita obtinerea de licente in Brasov in schimbul a mici ciuburi de dimensiunea centralei termice sau geamurilor termopan cu care si-a dotat locuinta.?


Ca si cand n-ar fi fost servit indeajuns de circumstantele de emisie locale, Cancescu face din nou figura de neprihanit in comparatie cu micimea deontologica a controlorului CNA de Brasov.


?


?


Cine ii controleaza pe controlori?


Daca faptele puse de Mix Brasov pe seama lui Ghita se adeveresc, cazul licentelor frauduloase va confirma pe plan local una din marile intrebari incuietoare ce framanta sistemul national: „Cine naiba ii controleaza in Romania pe controlori?” Nici n-a trecut luna de cand organele de cercetare interna ale Ministerului de Interne s-au impiedicat in pragul propriilor apartamente incercand sa-i depisteze pe politistii care si-au cumparat ilegal locuintele de serviciu. Justitiarul Ghita de la Brasov, a inteles sa vegheze la respectarea normelor impuse de CNA operatorilor si printr-o tentativa de cenzurare in direct a unor materiale compromitatoare pentru o doamna doctor dubioasa si cam infecta, de la deseurile medicale pe care le manarise. Seful lui Ghita de la Bucuresti, Ralu Filip, fostul ziarist de casa al fratilor Paunescu, in loc sa-l suspende imediat, in vederea eventualei demiteri, isi caineaza subordonatul gainar: „E totul OK in Brasov; Ghita e, saracul, infractorul numarul unu”, facand ca totul sa para o razbunare a trustului Mix pentru licentele date in vileag.


?


Haiduci si bogati; saraci, ioc!


Bietul Filip, maimarele CNA, e prizonier in pelicula haiduceasca brasoveana „Zestrea licentei Ralu” un film fara saraci, intrucat si vanzatorul si cumparatorul acesteia sunt oameni indecent de bogati. In care haiducul Ghita, negasind pauperii carora sa le ofere prada, a dus-o la el acasa.


Si Societatea Ziaristilor din Romania s-a declarat consternata de cazul Ghita, prin vocea presedintelui ei, jurnalistul local si excesiv de independent Cornelius Popa. Dupa ce n-a vazut nimic suspect ani de zile in atribuirile de licente locale, vigilenta SZR & ?eful ei asteapta acum „sa fie informata in detaliu despre acest caz”.


Hai domnu’ Popa, zau asa, in detaliu, in detaliu!?


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.