Zeci de mii de locuri de muncă lansate de angajatorii din țară...

Zeci de mii de locuri de muncă lansate de angajatorii din țară și Spaţiul Economic European

0 64

Agenţii economici oferă, la nivel naţional, 32.523 de locuri de muncă, în timp ce angajatorii Spaţiul Economic European au vacante pentru lucrătorii români un număr de 685 de posturi, arată datele centralizate ale Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), publicate joi.
Potrivit sursei citate, din totalul locurilor de muncă disponibile la nivel naţional,
* 1.738 sunt destinate persoanelor cu studii superioare (programator, inginer în diferite domenii de activitate, economist, contabil, psiholog etc), * 18.461 pentru persoanele cu studii liceale, postliceale, profesionale, iar restul pentru persoanele cu studii primare/gimnaziale sau fără studii.

Cele mai multe locuri de muncă sunt oferite pentru:
* agent de securitate (1.862),
* lucrător comercial (1.767),
* muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (1.083),
* muncitor necalificat în industria confecţiilor (1.014)
* muncitor necalificat la demolarea clădirilor, căptuşeli, zidărie (909),
* conducător auto transport rutier de mărfuri (818) şi
* lăcătuş mecanic (732).

Pe de altă parte, dintre cele 685 de posturi puse la dispoziţie, prin reţeaua Eures România, de către operatorii economici din Spaţiul Economic European, 550 sunt în Spania, 43 în Norvegia, 39 în Germania, 35 în Norvegia, 31 în Olanda, 18 în Finlanda şi opt în Suedia.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă în reţeaua Eures pot consulta ofertele accesând www.anofm.ro/eures sau se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă.

În acelaşi timp, oferta locurilor de muncă la nivel naţional poate fi consultată pe site-ul ANOFM, la secţiunea Persoane fizice/Locuri de muncă vacante.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.