Zece minciuni planetare, zece războaie americane

Zece minciuni planetare, zece războaie americane

1 396
Fiecare război este precedat de o minciună răspândită abil prin mijloacele de comunicare în masă.
Astăzi, aflăm că Statele Unite ale Americii a fost/este amenințată de Venezuela și Ecuador.Ieri.Irak,Libia,Siria … Mâine, Iranul. Poimâine, pe cine oare?
Moda Primăverii Arabe care a bulversat tot nordul Africii si Orientul arab a fost lansată tot sub pavilion american.
O glumă „contemporana” foarte bună este ghicitoarea: Ce țară din lume nu a avut nicio revoluție? Răspunsul corect: Statele Unite ale Americii! De ce? Răspuns corect: pentru că este singura țară care nu are pe teritoriul ei o ambasadă americană…
Prin aceleași mijloace insidioase, iar și iar, aceleași State Unite manipulalează pentru a crea premisele unui alt război…
Fiecare război important a fost „justificat” printr-un fapt abominabil, care mai târziu (mult prea târziu…) s-a dovedit a fi o uriasa  dezinformare,pusa la cale si lansată de americani sau ong-uri patronate de acestia, în mod deliberat.
Iată un scurt inventar:
1. Vietnam (1964-1975) Minciună mediatică:
Pe 2 și 3 august 1964, forţele militare ale Vietnamului de Nord au atacat două distrugătoare americane aflate în Golful Tonkin.Ce am aflat ulterior: Acest atac nu a avut loc niciodată. A fost o invenție a Casei Albe.
Vietnam 1964-19752
Scop: Împiedicarea câștigării independenţei „molipsitoare”de către puternicul Vietnam şi menţinerea dominaţiei americane înIndochina si zona Asiei de sud-est.
Consecinţe: Milioane de victime, malformaţii genetice (Agentul Orange) uriașe probleme sociale,cu incredibile  consecinte dramatice,inclusiv in SUA.

2. Grenada (1983)
 
  Minciuna mediatică: Mica insulă caraibiană a fost acuzată de… construirea unei baze militare sovietice şi de punerea în pericol a vieților medicilor americani.
Ce am aflat ulterior: Nici vorbă! Preşedintele american Reagan a aprobat sa fie  inventate aceste pretexte. 
Scop: Împiedicarea punerii în aplicare a reformelor sociale şi democratice ale prim-ministrului Bishop (mai târziu asasinat). Reagan spunea: „Nu putem permite apaşilor comunişti să se infiltreze în grădina noastră”.

Consecinţe: Represiune brutală prin pușcași marini,cu zeci de morti şi reinstaurarea controlului Washingtonului.

3. Panama (1989)Panama 1989 Minciună mediatică:

Invazia puşcaşilor marini americani a fost făcută în scopul arestării preşedintelui Noriega, acuzat de trafic de droguri.
Ce am aflat ulterior: Noriega, care colaborase anterior cu CIA, ceruse drepturi depline asupra canalului Panama pentru ţara pe teritoriul căreia se afla şi încetarea dreptului de folosință liberă a americanilor, ceea ce pentru SUA era intolerabil. 
Scop: Menţinerea controlului american asupra rutelor maritime strategice.
Consecinţe: Numai bombardamentele americane au ucis între 3 şi 4 mii de civili, fapt ignorat de mass media.Era preocupata cu REVOLUTIA ROMANA…declansata exact in aceeasi perioada!

4. Irak (1991)
Minciună mediatică:
Irakienii au distrus incubatoarele din maternităţile kuweitiene.
Ce am aflat ulterior: Știre inventată de agenţia de publicitate Hill & Knowlton, plătită în acest scop de emirul Kuweitului.
Scop: Anihilarea opoziției Orientului Mijlociu faţă de Israel.
Consecinţe: Nenumărate victime de război, după un embargou de lungă durată, care a interzis şi importul de medicamente.

5. Somalia (1993)
  Campanie mediatică:
Impostorul Bernard Kouchner apare ca erou al unei campanii umanitare în Somalia.
Ce am aflat ulterior: Patru companii americane au cumpărat drepturile de exploatare asupra unui sfert din petrolul somalez.
Scop: Controlul militar al unei regiuni strategice.
Consecinţe: Incapabil să controleze regiunea,dupa nenumarate  victime, Washingtonul a menţinut-o  într-un haos total.

6. Bosnia (1992-1995)
Bosnia 1992 - 1995 Minciună mediatică:
Cunoscutii „manipulatori” Ruder Finn şi Bernard Kouchner dezvăluie existența „lagărelor morții” în Serbia.
Ce am aflat ulterior: Finn şi Kouchner au minţit. Lagărele respective cuprindeau prizonieri de război, ținuți acolo în vederea unor schimburi ulterioare. Însuși preşedintele bosniac musulman Iţenegovic a recunoscut acest lucru.
Scop: Distrugerea Iugoslaviei socialiste, ultima… rămasă pe listă, și a sistemului ei de siguranță socială, pentru a instaura, în schimb, controlul regiunii de către companiile multinaţionale, care să poată folosi liber rutele comerciale strategice, precum fluviul Dunărea și zona Balcanilor.
Consecinţe: Patru ani de măcel înfiorător,cu mii si mii de victime pentru toate naţionalităţile (bosniaci, sârbi şi croaţi). Război reprovocat,parca peste ani, de Berlin și prelungit criminal de Washington.

7. Iugoslavia (1999)
Minciună mediatică:
Iugoslavia 1999 Sârbii au comis genocid interetnic împotriva albanezilor kosovari…invadatori!
Ce am aflat ulterior: Pură invenţie a NATO, după cum a recunoscut chiar purtătorul de cuvânt oficial al NATO,ofiterul acoperit Jamie Shea…
Scopul: Instalarea unei importante baze militare americane în Kosovo, într-una din puținele zone din care inca se putea exploata uraniu si alte minereuri strategice; dar mai ales punerea Balcanilor sub controlul NATO și transformarea acestei organizații într-o poliție globala cu puteri discreționare, la nivel global.
Consecinţe: Primele 2.000 de victime exclusiv datorate exclusiv bombardamentelor NATO. Purificare etnică criminala în Kosovo, pusă în practică de către UCK (asa-zisa Armata de eliberare) in zone de geneze istorice traditional sarbesti din Kosovo) astfel și legitimată ca atare de NATO.
8. Afghanistan (2001) Afganistn 20012Minciună mediatică:
Bush a vrut să răzbune atacurile din 11 septembrie 2001 şi să-l captureze pe Bin Laden.Ce am aflat ulterior: Nu există nicio dovadă privind existența acolo,a organizației teroriste Al-Qaida. Mai mult, talibanii chiar se oferiseră să-l extrădeze pe Bin Laden…
Scop: Controlul militar al Asiei Centrale, considerată regiune strategică, în vederea construirii unei conducte care să traverseze Afghanistanul, pentru a permite controlul rezervele de petrol din Asia de Sud.
Consecinţe: Ocupaţie pe termen lung și creştere uriașă a producţiei şi traficului de opium.

9. Irak (2003)
Irak 1991 Minciună mediatică:
Saddam posedă arme periculoase de distrugere în masă si este capabil sa le foloseasca. Afirmația a fost făcută de Colin Powell la Naţiunile Unite, cu prezentare de „dovezi”…
Ce am aflat ulterior: Casa Albă a ordonat agenţiilor de spionaj falsificarea acestor rapoarte (vezi afacerea Libby) sau, pur şi simplu, fabricarea altora noi.
Scopul: Controlarea,ca si azi, a tuturor resurselor importante de petrol şi șantajarea rivalilor: Europa, Japonia, China…
Consecinţe: Irakul a fost scufundat în haos economic total și o incredibila barbarie, iar femeile irakiene au fost obligate să revină la starea anterioară, de supunere totală și obscurantism.

10. Venezuela – Ecuador (2008)
Minciună mediatică:
Hugo Chavez Venezuela4Chavez sprijină terorismul, importă arme, este un dictator (motivul definitiv nu a fost bine stabilit).
Ce am aflat ulterior: Mai multe baloane mediatice au fost deja sparte cand inca nu se „contaminase” de cancer…. Printre acestea: Chavez trage în propriul popor, Chavez antisemit, Chavez militarist… Încercările de demonizare au continuat până în clipa morții sale (5 martie 2013). Succesorul său, Nicolas Maduro, şi-a exprimat dorinţa de a deschide o anchetă asupra morţii lui Chavez. Încă înainte de deces, Maduro a lăsat să se înţeleagă că „duşmanii istorici” ai ţării ar fi provocat şi cancerul conducătorului.
Scopul: Companiile multinaţionale din SUA vor să menţină controlul asupra petrolului şi celorlalte resurse sud-americane, temându-se de „contaminarea” politicilor de stanga de eliberarea socială şi democratică a Americii Latine.
Consecinţe: Washingtonul duce un război „asimetric”… generalizat pe continentul sud-american: lovituri de stat, sabotaj economic, șantaj, amplasarea de baze militare în apropierea resurselor naturale.
De ce nu vezi aceste imagini la TV? Data viitoare când mass-media îți va spune că Hugo Chavez a fost un dictator, amintește-ți aceste imagini. Un număr estimat la 9 milioane de oameni au participat la funeraliile lui:„Hugo Chavez, hasta la victoria siempre!”

COMENTARII

  1. Ma intreb ca prostu: oare americanii de rand stiu treburile astea murdare,puse la cale de propria administratie?
    Gh. Spataru, Noua-Brasov

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.