Zapada la Brasov

Zapada la Brasov

0 141

Daca tii cu tot dinadinsul sa crezi spusele purtatorului de cuvant al Primariei, Sorin Toarcea, este bine sa nu iesi din casa pe o vreme cum a fost cea de ieri. Probabil si dansul face la fel. Dar, pentru a-si pastra postul, da si dansul din gura din incepand de ieri dimineata, peste Brasov El spune, cu gura oficiala: Cele doua firme care au concesionat aceasta activitate (de deszapezire,n.a.) au material antiderapant cat sa faca fata doua saptamani, chiar daca ar ninge incontinuu.Vectra are 24 de masini pe teren, dintre care doua pe drumul spre Poiana. Deasemenea, mai sunt alte zece masini pregatite sa intervina daca ninsoarea va continua. Totodata si societatea „Eurostrada”, care asigura deszapezirea in cartierele Tractorul, Bartolomeu, Stupini, zoa strazii Harmanului, are 13 masini pe teren si altele pregatite sa intervina la caz de nevoie.”
Drept sa va spun, eu nu il cred pe domnul Toarcea. M-au dus treburile pe afara si prin diferite locuri, cam dupa pranz si dupa ce zapada incepuse sa se aseze temeinic, dar nu am vazut nici urma de colt de plug pentru deszapezire sau de roata a vreunui utilaj cu antiderapante. Iar circulatia devenise un cosmar, mai ales cu cat te apropiai de centru, pe aceste artere circulandu-se bara la bara, iar la intersectii si la sensurile giratorii de la Livada Postei si de la Gara – pe acolo am trecut si am vazut – formandu-se ambuteiaje.
Ce Politie, ce agenti de circulatie! Tot nu ar fi facut fata.
In aceste imprejurari, si transportul in comun a fost dat peste cap, oamenii asteptand prin statii pana ajungeau Mosi Craciuni cu buze invinetite de injuraturi.
Unde o fi locuind domnul Sorin Toarcea de a vazut ca totul este in regula?
Mai aproape de adevar pare comunicatul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri, care a anuntat 14 utilaje implicate in deszapezirile drumurilor nationale, unde cica ar fi imprastiat, de cum a dat ninsoarea, 56 tone de material antiderapant.
Acuma mai lipseste geruletul anuntat si vreau sa-l vad pe domnul Toarcea transformat in patinator artistic, in drum spre microfonul povestilor pentru adormit copiii.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.