Zapada din Poiana promite un sezon de schi pe cinste

Zapada din Poiana promite un sezon de schi pe cinste

0 502

Cu doar cateva zile inainte de inceperea iernii calendaristice, zapada cade din abundenta in Poiana Brasov. Cum pamantul era destul de cald iar temperaturile sunt inca pozitive – cu o ora inainte de pranz erau doua grade Celsius la baza partiei Kanzel – a fost ceva mai greu ca zapada sa se depuna

Cu doar cateva zile inainte de inceperea iernii calendaristice, zapada cade din abundenta in Poiana Brasov. Cum pamantul era destul de cald iar temperaturile sunt inca pozitive – cu o ora inainte de pranz erau doua grade Celsius la baza partiei Kanzel – a fost ceva mai greu ca zapada sa se depuna.
Totusi, dupa o zi si jumatate, in cele mai multe locuri din statiune zapada are aproape 10 centimetri. Stratul este mult mai consistent in varful partiilor, asa ca iubitorii schiului se pot pregati pentru primele coborari din aceasta iarna, daca vremea se va raci, asa cum suna prognoza.
Dorin Dragoi, administratorul partiilor de pe domeniul schiabil, spune ca pe varf zapada a depasit 25 de cm si asigura ca instalatiile de produs zapada si cele de batatorit partiile sunt pregatite sa intre in functiune.poiana zapada1
Prognozele pe termen mai lung suna foarte bine pentru schiori, deoarece se anunta o iarna destul de bogata in precipitatii.
Daca in anii trecuti prima zapada a cazut mult mai tarziu, anul acesta este posibil ca de sarbatori turistii sa se poata bucura de o iarna ca-n povesti, asa cum arata deja drumul spre Poiana Brasov.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.