Pro România va respinge proiectul autonomiei Ținutului Secuiesc. Senatul se întrunește azi....

Pro România va respinge proiectul autonomiei Ținutului Secuiesc. Senatul se întrunește azi. UDMR se ,,sucește”!

0 141


PRO România va milita pentru respingerea acestei inițiative. Proiectul este un atac la Constituția României.
Victor Ponta: Azi, la sedința Camerei Deputaților, vom cere o informare publică referitoare la depunerea acestui proiect- și la motivele pentru care proiectul NU a fost supus dezbaterii și votului în Camera Deputaților! Noi suntem PRO România – și ținem doar cu România!

Ultima oră: Senatul se întrunește azi să repingă proiectul!
Senatul va respinge azi proiectul de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc, a anunţat preşedintele PSD Marcel Ciolacu. PSD are singur majoritate în Senat, forul decizional pentru acest proiect legislativ iniţiat de UDMR. Legea a trecut ieri tacit de Camera Deputaţilor. „Am stabilit că azi, la ora 14.00, Senatul va avea plen şi va da vot de respingere.O să închidem acest subiect şi cu asta basta”, a anunţat liderul PSD Marcel Ciolacu. Proiectul a trecut ieri tacit de Camera Deputaţilor, după ce primise aviz negativ în comisii.

UDMR se sucește ,,Nu suntem naivi şi nu credeam că o să treacă”
Nu suntem naivi şi nu credeam că o să treacă. Dra ne-am fi dorit o dezbatere sinceră, parlamentă”, a spus liderul deputaţilor UDMR Benedek Zacharie. Guvernul Orban nu susţine demersul UDMR. De asemenea, proiectul a primit avize negative de la Consiliul Economic şi Social (CES) şi de la Consiliul Legislativ. Comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor s-au exprimat împotriva adoptării. La rândul lor, deputaţii Comisiei de Administraţie au avertizat că proiectul nu ţine seama de dispoziţiile din chiar debutul Constituţiei României, potrivit cărora „România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil ”.
Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.