Zacamant de 200.000 metri cubi pe zi

Zacamant de 200.000 metri cubi pe zi

0 84

Romgaz a descoperit, in urma saparii sondei 1 Berbiceni, din Moldova, un nou zacamant de gaze naturale, cu un potential estimat la 200.000 metri cubi pe zi, informeaza compania.
Sonda se afla la circa 40 km de localitatea Bacau si a fost forata in perioada martie – mai 2008, la o adancime de 3.000 metri. Momentan, sonda se afla intr-un program de testare la mai multe intervale, iar din datele preliminare rezulta ca are un potential de 200.000 metri cubi pe zi.
In cel mai scurt timp Romgaz va lua masuri pentru conectarea sondei la sistemul national de transport.
Luna trecuta, Romgaz anunta descoperirea unui zacamant de gaze naturale, cu un potential estimat la 200.000 mc/zi, in apropiere de municipiul Roman. Zacamantul a fost descoperit in urma saparii sondei de explorare 515 Roman Batranesti.
Romgaz este cel mai important producator si furnizor de gaze naturale din Romania, avand o cota de furnizare pe piata interna de gaze de 41,2%. Statul, prin Ministerul Economiei si Finantelor, este actionarul majoritar al societatii, care are ca principal obiect de activitate extractia si inmagazinarea gazelor naturale.
In anul 2007, productia Romgaz a fost de peste cinci miliarde mc de gaz metan, iar bugetul de investitii pe anul 2008 este de un miliard de lei.

Sursa AGERPRES

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.