Yahoo a primit ultimatum de la Microsoft

Yahoo a primit ultimatum de la Microsoft

0 73

Afacerile marilor internauti continua. Yahoo! Trebuie sa se decida in mai putin de trei saptamani daca este sau nu de accord cu propunerea facuta de Microsoft.
„Acum este momentul pentru a negocia ultimele detalii ale acordului, care ar putea marca cea mai mare preluare din industria de inalta tehnologie de pana acum”, se arata intr-o scrisoare trimisa sambata de directorul general al Microsoft, Steve Ballmer, catre consiliul de administratie al Yahoo! Data limita pana la care „Yahoo!” trebuie sa hotarasca daca mai ramane sau nu pe piata este 26 aprilie 2008.
Microsoft este hotarata sa joace dur, declarand ca, in cazul nerespectarii datei limita, acestia vor reduce oferta initiala sau vor incepe o procedura de alegere a unui nou consiliu director al companiei de servicii pe Internet.
„Desi a existat o anumita interactiune intre conducerile companiilor noastre, nu au avut loc niciun fel de negocieri semnificative pentru a incheia un acord”, se mentioneaza in scrisoare.
Mai mult decat atat, reprezentantii companiei sustin ca Yahoo nu mai este “pe val”, deoarece ponderea sa in afacerile de cautare online si publicitate pe Internet s-a diminuat.
In luna februarie a acestui an, compania Yahoo! A respins oferta Microsoft de 42 de milioane, pe care o considera prea mica in comparatie cu valoarea adevarata la care este estimata compania.

Sanziana Motoroiu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.