World Music Festival la Brasov

World Music Festival la Brasov

0 83

Next Dream Event Brasov, Centrul Cultural Reduta si Sibiu Jazz Festival in parteneriat cu Forumul Cultural Austriac si Institutul Polonez organizeaza un eveniment inedit: World Music Festival.
Vineri 11 noiembrie 2011 si sambata 12 noiembrie 2011, de la ora 19, in Centrul Cultural Reduta din Brasov, are loc World Music Festival, un eveniment dedicat muzicii ca liant pentru diferite culturi si etnii.
Festivalul World Music se afla pentru prima data in orasul nostru fiind destinat tuturor categoriilor, indiferent de varsta, sex sau etnie, fiind in acelasi timp usor de adaptat numeroaselor tipuri de personalitati umane. Capacitatea de a jongla cu diversele stiluri, ritmuri, melodii, motive muzicale, marcheaza si caracterul improvizatoric al muzicii lumii. Este un cod cultural care se poate exprima gestual, vestimentar, sonor, olfactiv si care a starnit nenumarate controverse de-a lungul timpului, tocmai datoritaacestui sincretism.
Expresie arhifolosita in zilele noastre, mai ales în comert si in limbajul international, world music este atribuita mai multor tipuri de miscari muzicale. Spre exemplu, nume consacrate precum Goran Bregovic, Oliver Shanti, Kitaro, Lorena McKenitt, Gheorghe Zamfir sunt reprezentanti ai acestei idei muzicale.
La Brasov anul acesta vom avea parte de trei concerte remarcabile sustinute de trei nume ce ne vor relaxa si desfata simturile cu atingerile lor auditive fine.
Vineri 11 Noiembrie va avea loc concertul trupei SARAKINA, din Polonia. Ansamblul care a reusit sa transpuna o serie de lucrari Chopin intr-o maniera foarte originala se afla in focul creatiei incepand din anul 1999.
Seara de sambata 12 Noiembrie va incepe cu recitalul austriecilor de la KLEZMER CONNECTION.
KAULAKAU vin tocmai din Spania, si vor pastra starea de reverie a serii purtandu-ne prin acorduri de muzica clasica, folk, jazz, rock, experimental. Muzicienii ofera spectacole de exceptie de fiecare data, pe scena fiind total imprevizibili si spontani. Din cauza aceasta este foarte greu de catalogat ca stil muzical ceea ce KAULAKAU ofera live. Poate folk-jazz ar fi cea mai potrivita definitie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.