Workshop international la Predeal

Workshop international la Predeal

0 44

In perioada 25-27 noiembrie 2011 Asociatia Tineri Intreprinzatori CONCORDIA, impreuna cu partenerul transnational Association Multimedia Emploi din Franta, a organizat la Predeal un workshop international cu tema ”Hai sa dam mana cu mana, sa pasim in viata IMPREUNA”, la care au participat un numar de 100 de persoane: specialisti din servicii sociale din cadrul Directiilor Generale pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului si Agentiilor pentru Ocuparea Fortelor de Munca, reprezentanti ai organelor publice si mass media din Maramures, Brasov, Bucuresti si Constanta.
S-au prezentat teme relevante in domeniul integrarii socio-profesionale a tinerilor dezavantajati; s-au realizat schimburi de”bune practici” interregionale si transnationale; au fost organizate programe de formare pentru furnizorii de servicii sociale.
Scopul acestui workshop a fost de a identifica nevoile si problemele intampinate de persoanele cu dizabilitati in incercarea de a se angaja la un loc de munca. Pe parcursul celor 2 zile, specialistii prezenti au elaborat metode si procedee de acomodare rezonabila pentru 5 locuri de munca, masuri si indicatori pentru introducerea noilor proceduri in strategiile sectoriale.
Alaturi de ei, un numar de 21 de tineri institutionalizati si tineri cu diferite dizabilitati au participat la programe care sa le faciliteze integrarea socio-profesionala.
Invitati: angajatori din Brasov care au relationat cu tinerii si au realizat activitati comune cu acestia.
Ca finalitate, a fost elaborat un ghid cu masuri, metode si strategii pentru integrarea grupurilor dezavantajate.
Aceasta activitate s-a desfasurat in cadrul proiectului ”Hai sa dam dam mana cu mana, sa pasim in viata IMPREUNA”, proiect initiat de Asociatia Tineri Intreprinzatori Concordia, implementat impreuna cu partenerii: Asociatia Centrul Regional de Initiere si Servicii, Asociatia Profesionala Neguvernamentala de Asistenta Sociala ASSOC din Maramures; Asociatia Handicapatilor Somatici din Romania si Asociatia Femeilor Rome din Romania, din Bucuresti; Asociatia pentru Comunitate si Familie 2006 din Constanta, proiect cofinanta din Fondul Social European prin POSDRU 2007-2013.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.