Wolfgang Amadeus Mozart la Recitalul de la ora cinci, la Brasov

Wolfgang Amadeus Mozart la Recitalul de la ora cinci, la Brasov

0 149

Opera Brasov si Muzeul „Casa Muresenilor” va invita miercuri, 8 aprilie, ora 17.00 la „Recitalul de la ora cinci” – „Va place Mozart?”
Isi dau concursul: mezzosoprana Carmen Topciu, baritonul Marian Reste si pianista Sena Ducariu.
Wolfgang Amadeus Mozart, compozitor si interpret austriac (27 ianuarie 1756, Salzburg – 5 decembrie 1791, Viena), reprezentant de seama al clasicismului vienez, a fost unul dintre cei mai mari creatori ai istoriei muzicii. De mic a dat dovada geniului sau muzical. In scurta sa viata, Mozart a compus un numar impresionant de lucrari muzicale: 48 de simfonii, peste 50 de concerte instrumentale, 17 opere, muzica de camera, muzica religioasa s.a.
Pasionat de opera, a compus 17 opere, dintre care cele mai cunoscute, jucate si astazi pe scenele tuturor teatrelor de opera din lume, sunt: Rapirea din Serai, Nunta lui Figaro, Don Giovanni, Cosi fan tutte, Flautul fermecat.
A mai compus 19 messe, cantate, motette pentru soprana si orchestra, oratoriul „Die Schuldigkeit des ersten Gebots” si, in fine, „Requiem”-ul in re minor.,
Arii si duete din creatia mozartiana vor fi prezentate de catre artistii scenei lirice brasovene. Recitalul are loc la sediul muzeului, intrarea publicului facandu-se pe baza de invitatii, procurate in prealabil de la Muzeul „Casa Muresenilor”, in functie de numarul locurilor existente.
Eveniment este realizat cu sprijinul sponsorului permanent „BISTRO DE L’ARTE”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.