Whisky – un biocombustibil de lux

Whisky – un biocombustibil de lux

0 208

Variantele alternative de biocombustibil pe care le propun cercetatorii in ultima perioada sfideaza orice imaginatie. Daca pana acum, ni se propunea sa folosim uleiul din tigaie pentru a porni automobilul din dotare, de data aceasta, acestia vin cu o noua propunere: sa mergem la distilerie si sa cumparam whisky! Si cum se stie faptul ca alcoolul la volan este strict interzis, atunci il putem utiliza cu succes pentru… rezervorul masinii!
Asadar, o cercetare de ultima ora arata cum whisky-ul poate fi folosit si cu alte scopuri decat acela de bautura alcoolica extrem de rafinata.
Cercetatorii din Edinburgh au obtinut biocombustibil din whisky distilat, care va contine, totusi si petrol.
Acesta ar putea fi folosit de masini fara ca proprietarii sa fie nevoiti sa le faca vreo modificare.
Acum problema este in felul urmator, aceasta reteta se poate aplica doar Scotiei, cunoscuta pentru productia importanta de whisky si chiar ei ar trebui sa produca mai mult ca sa „hidrateze” si masinile, deci mai mult whisky de baut. In al doilea rand, nu este o idee chiar asa de revolutionara pentru ca au mai facut si altii biocombustibil din cereale, iar in ultimul rand daca fiecare masina ar merge cu asa ceva, cel mai probabil in aer ar pluti o puternica mireasma de whisky, care va da peste cap traficul.
Specialistii au lucrat doi ani la realizarea combustibilului, timp in care au testat numeroase probe de whisky distilat. Mai precis, este vorba de reziduurile ramase in cazane dupa distilare.
“Cea mai probabila forma de distributie a biocombustibilului va fi un amestec din 5-10% biocombustibil si petrol sau diesel, dar acei 5 sau 10% inseamna mai putin petrol, ceea ce va face o mare, mare diferenta”, a declarat unul dintre cercetatori, informeaza Realitatea.
Uniunea Europeana doreste, se pare, ca 10 % din totalul carburantilor folositi sa fie rezervati biocombustibililor pana in 2020.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.