Weekend la Teatru

Weekend la Teatru

0 155

Teatrul „Sica Alexandrescu” din Brasov va invita la acest sfarsit de saptamana la patru spectacole de exceptie.


?


Vineri, 26 ianuarie


Orele 19.00 – Sala Mare


Alchimistul (dramatizare)


Actori: Costache Babii, Demis Muraru, Gabriel Sandulescu, Ligia Stan, Mihai Bica, Viorica Geanta Chelbea, Gabriel Costea, Dan Sandulescu, Marius Cisar, Relu Siriteanu, Mirela Bors.


Scenografie: Alexandra Oancea


Regizor: Dan Vasile


Scurta prezentare:


„Alchimistul”, scrisa in 1988, este cea mai cunoscuta opera a lui Paulo Coelho fiind cea dea doua carte publicata. Succesul ei in Statele Unite a marcat inceputul carierei sale internationale. O data la cateva decenii, apare o carte care schimba pentru totdeauna viata cititorilor sai, iar „Alchimistul” este o astfel de carte. Extraordinarul roman al lui Paulo Coelho a inspirat milioane de cititori din intreaga lume. Aceasta poveste, uluitoare prin simplitatea si intelepciunea ei, este povestea lui Santiago, un pastor andaluz care isi urmeaza un vis. Paraseste Spania, aventurandu-se in Africa de Nord in cautarea unei comori ingropate in Piramide, cea pe care este convins ca ii va fi dat sa o descopere.


Drumul sau este, da fapt, unul initiatic. Intalnirile si intamplarile, pline de neprevazut dar si de exotism fac parte din scenariul pe care trebuie sa-l parcurga pentru a descoperi, ca, de fapt, adevarat comoara se afla inlauntrul sau. Numeroase companii de teatru au considerat ca potentialul dramatic si poetic al operelor lui Coelho face ca acestea sa poata fi adaptate pentru scena.


?


Sambata, 27 ianuarie


Orele: 19.00 – Sala Mare


Dineu cu prosti (piesa de teatru)


Actori: Costache Babii, Mihai Bica, Carmen Moruz, Demis Muraru, Radu Negoescu, Viorica Geanta Chelbea


Traducator: Tudor Tepeneag


Scenografie: Viorel Penisoara-Stegaru


Regizor: Serban Puiu


Scurta prezentare:


Povestea este simpla dar te pune pe ganduri. „Cel rau este de doua ori prost”, acesta ar putea fi moto-ul piesei. Rautacioasa dar bine intentionata, comedia se potriveste de minune timpului nostru. Timp de doua ore isi bate joc de un gogoman, iar in ultimele 10 minute aplauda grandoarea sa sufleteasca si remuscarile celui ce si-a batut joc de el. Pierre Brochart, un editor celebru, participa in fiecare miercuri seara la un „Dineu cu prosti”, un joc rau si dur pe care l-au inventat impreuna. In fiecare miercuri sa mergi la dineu cu un prost. Cel care aduce specimenul cel mai idiot castiga. In acea miercuri Pierre Brochant urma sa se prezinte la cina cu Francois Pignon, un biet contabil pasionat de machetele facute din betele de chibrit. Subjugat de personaj, Pierre Brochant jubileaza, convins fiind ca va castiga concursul cu ajutorul acestui prost de talie mondiala. Dar Francois Pignon nu este numai un prost, ci este un adevarat Domn catastrofa care alaturi de o durere de sale, o despartire si un inspector financiar vor transforma apoteoza in dezastru.


?


Duminica, 28 ianuarie


Orele 17:00 – Sala Studio


Doi pe un balansoar (piesa de teatru)


Actori: Radu Negoescu,? Elena Manoliu


Scenografie: Agata Moldovean


Regizor: Elena ManoliuOrele 19:00 – Sala Mare?


Copilul ingropat (piesa de teatru)


Actori: Mircea Andreescu, Virginia Itta Marcu, Mihai Bica, Iulia Popescu, Marius Cordos, Tudor Vlad Jipa, Dan Sandulescu,


Scenografie: Dan Titza


Regizor: Vlad Massaci


Scurta prezentare:


Sub aparenta unei familii americane obisnuite, de fermieri cu frica lui Dumnezeu – daca te pacaleste bigotismul afisat al mamei – zac secrete adanci, vinovatii grele si o valtoare de patimi interzise. Premiera a avut loc pe 19 martie 2006, la Teatrul Sica Alexandrescu.


Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.