Weekend la Dumbrava Sibiului

Weekend la Dumbrava Sibiului

0 331

Padurea Dumbrava se intinde la marginea Sibiului, intre Drumul Rasinarului si Calea Poplacii. A fost amenajata in secolul XVII si include Lacul de agrement Dumbrava si Gradina Zoologica (1929), cea mai veche gradina zoologica din Romania.


Parcul Dumbrava Sibiului este traversat de paraul Trinbach, care formeaza pe cursul sau trei lacuri de origine antropica: unul la Muzeul Tehnicii Populare si doua in Gradina Zoologica Sibiu.


Padurea Dumbrava este o zona protejata complexa de flora, fauna, peisagistica si culturala.


?


Cel mai frumos muzeu in aer liber din Europa


Intr-un peisaj de vis din Dumbrava Sibiului – care l-a facut pe reputatul muzeolog olandez Bernet Kempers, inca din 1966, sa numeasca muzeul sibian „cel mai frumos muzeu in aer liber din Europa”, cu paduri racoroase si poieni insorite, strabatute de un raulet ce misca rotile morilor de apa, avand in mijloc un lac de 6 ha, in care se oglindesc morile de vant dobrogene si constructiile pescarilor din Delta Dunarii si pe care sunt expuse mori si poduri plutitoare (la care se ajunge cu lotcile pescaresti ancorate la debarcader), se afla cel mai mare – ca teritoriu, mai bogat – ca patrimoniu si mai original – ca si conceptie tematica, muzeu in aer liber din Romania si printre cele mai reprezentative institutii de acest gen din Europa.


Intr-un spatiu grandios, de 96 ha, strabatut de 10 km de alei, cu numeroase locuri de popas, sunt prezentate, in cadrul a doua expozitii permanente, distincte, perfect delimitate spatial si tematic, lumea de ieri a satului romanesc (“muzeul etnografic in aer liber“, ce ocupa 42 ha) si reflexul acesteia in constiinta artistica contemporana (expozitia de scluptura moderna in lemn, cu opere realizate de reputati artisti romani si straini, inspirate din universul satului traditional, careia ii sunt destinate 3 ha).


In noua sa conceptie tematica, muzeul sibian a devenit un adevarat “muzeu al civilizatiei populare traditionale din Romania”.


?


Cea mai generoasa oferta turistica sibiana


Agrementul oferit publicului vizitator este extrem de variat, de la plimbarile cu lotcile pe lac, la cele cu trasurile trase de cai, pe aleile muzeului, de la vizitarea cu minicarurile, la oferta culinara traditionala la carciumioara si hanul din muzeu si cazarea in spatiile din incinta (53 locuri), facand astfel din muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului cea mai generoasa si ospitaliera oferta turistica sibiana.


Portile sale sunt deschise, cu generozitate, in tot timpul anului, zi si noapte (pentru vizitele nocturne avand un sistem de iluminat cu spoturi si efecte senzationale), asigurandu-se ghidaje de specialitate, pliante, ghiduri, CD-uri, filme, etc.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.