Weekend de final pentru Musica Barcensis

Weekend de final pentru Musica Barcensis

0 465

Sambata, de la ora 19.00, Biserica Sfantul Martin din Brasov este gazda pentru a doua oara de la restaurare. Aici va concerta ansamblul Canzonetta al Bisericii Evanghelice Brasov, format din copii si tineri ai Liceului Johannes Honterus

Liceenii de la Honterus si un duo „viking” incheie festivalul de muzica sacra din Tara Barsei.
Dupa doua luni in care acordurile sacre au rasunat in bisericile fortificate din Tara Barsei, festivalul Musica Barcensis incheie editia din acest an cu doua concerte speciale in Brasov si Prejmer.
Sambata, de la ora 19.00, Biserica Sfantul Martin din Brasov este gazda pentru a doua oara de la restaurare. Aici va concerta ansamblul Canzonetta al Bisericii Evanghelice Brasov, format din copii si tineri ai Liceului Johannes Honterus.
Repertoriul cuprinde opere corale si instrumentale ale diferitelor epoci, de la renastere pana in zilele noastre, in aranjamente pentru instrumentele din familia Blockflote si de percutie, instrumente Orff, chitara si pian.musica barcensis

Duminica, de la ora 17.00, ultimul concert al festivalului Musica Barcensis, editia a VI-a, va fi sustinut de un ansamblu deosebit de interesant: duo-ul de „vikingi“ Brita si Jürg Leutert, care vor aduce instrumente vechi si muzica medievala nordica la Biserica Fortificata Prejmer.
Timp de 17 ani, cei doi au activat ca muzicieni la Cercul Polar, in insulele Lofoten din Norvegia, unde au canta cu diverse instrumente care corespund unui stil presupus viking.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.