Week-end la „Serbarile Craiului”

Week-end la „Serbarile Craiului”

0 144

Sambata, 15 martie 2008, iubitorii muntelui sunt invitati la „Serbarile Craiului”. Evenimentul va debuta sambata, la orele 9.30, in localitatea Sirnea, judetul Brasov, si se va incheia la orele 14.30. Organizatorul manifestarii, Administratia Parcului National Piatra Craiului, va reuni zeci de elevi din localitatile invecinate masivului Piatra Craiului. La concurs vor participa 55 de elevi din 11 scoli din jurul Parcului National Piatra Craiului din localitatile Rucar, Sirnea, Zarnesti, Magura si Pestera.
Concursul va avea mai multe probe: o proba de schi fond si saniuta, o alta proba de orientare turistica si, bineinteles, o proba teoretica de verificare a cunostintelor din manualul de
„Serbarile Craiului” marcheaza inceputul „Lunii Padurii” care se va incheia in data de 15 aprilie.

Luna padurii: 15 martie – 15 aprilie
In perioada 15 martie – 15 aprilie, se desfasoara o serie de manifestari si actiuni sub egida „Lunii Padurii” – editia 2008.
Padurea este cel mai important factor stabilizator al mediului inconjurator ce asigura conservarea resurselor de apa si echilibrarea regimului de scurgere. Ea aduce mari servicii societatii omenesti, contribuind la cresterea calitatii vietii prin functiile multiple de protectie si productie pe care le indeplineste.

Laura Moise

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.