WALKING – plimbare in aer liber la Brasov in week-end

WALKING – plimbare in aer liber la Brasov in week-end

0 99

Brasovul este primul si singurul oras din Romania in care se va organiza evenimentul de walking (plimbare in aer liber) organizat de Federatia Internationala de Sport Popular/ Internationaler Volkssportverband (FISP/IVV).
Primaria Municipiului Brasov si Asociatia EuroTrainer anunta, asadar, lansarea primului eveniment de walking (plimbare in aer liber) organizat de Federatia Internationala de Sport Popular/ Internationaler Volkssportverband (FISP/IVV) din Romania, in perioada 11 – 12 septembrie la Brasov, anunta organizatorii.
In cele doua zile de walking in Brasov, pe trasee alese pentru reprezentativitatea lor si in spatii de socializare pentru mic dejun si pranz, vom incerca sa transmitem spiritul familiei IVV: relaxarea, mersul in aer liber in ritmul propriu, fara constrangeri, imprietenirea cu participanti (conationali sau straini) la acelasi eveniment.
Traseele sunt marcate si pot avea 5 km, 10 sau 20 km, fiecare participant optand pentru un traseu in functie de pregatirea fizica. Plecarea pe traseu, pe baza de inscriere si achizitie pachet de start (10 lei) are loc intre orele 8:00 si 12:00 (ora 10:00 pentru traseul de 20 km), revenirea din traseu fiind pana la ora 18:00.
Federatia Internationala de Sport Popular a fost constituita in anul 1968, la Lindau, de catre asociatii din Germania, Elvetia, Liechtenstein si Austria, pentru promovarea mersului pe jos necompetitiv (walking) ca alternativa la competitiile sportive de mars, avand ca slogan urmatorul: „Pace – Prietenie – Sanatate”.

Federatia are membri din 53 de state de pe toate continentele: Austria, Belgia, Brazilia, Canada, China, Republica Ceha, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Marea Britanie, Ungaria, Islanda, Italia, Japonia, Corea, Luxemburg, Tarile de Jos, Norvegia, Polonia, Suedia, Elvetia Liechtenstein, Slovacia, Tirolul de Sud, Taiwan, Turcia, Statele Unite ale Americii, Andorra, Argentina, Australia, Croatia, Cipru, India, Indonezia, Irlanda, Letonia, Lituania, Malta, Mongolia, Namibia, Noua Caledonie, Noua Zeelanda, Paraguai, Portugalia, Romania, Rusia, Saipan, Slovenia, Africa de Sud, Spania, Tailanda. Cel mai popular sport al IVV este walking-ul, desfasurat sub sloganul „Pace – Prietenie – Sanatate”. La evenimentul din Brasov vor participa cei doi vicepresedinti ai Federatiei – Raymond Claude si Giuseppe Colantonio.
„Walking-ul presupune plimbarea in aer liber sau marsul popular in ritmul propriu pe niste trasee marcate, astfel incat sa se evidentieze valorile culturale si arhitecturale ale respectivei regiuni. Fiecare traseu ii va aduce pe participanti in acelasi loc de unde au plecat. Speram sa ni se alature cat mai multa lume”, a spus Lavinia Toma, reprezentanta a Asociatiei Euro Trainer.
„Plimbaretii” vor primi pe drum apa, dar vor gasi si spatii de socializare pentru mic dejun si pranz.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.