Vulpea ardeleana in staulul dambovitean

Vulpea ardeleana in staulul dambovitean

0 166

Recentul episod al demisiei ministrului Gabriel Oprea din fruntea Internelor a probat inca o data ca lumea politica romaneasca este calchiata cu fidelitate pe cea animala. Uneori, asemanarile sunt atat de mari ca e dificil sa le deosebesti una de cealalta. Asa cum, in lumea necuvantatoarelor, vulpea este purtatoarea virusului turbarii, codana face aceleasi ravagii si in regnul politic. Animalele sau oamenii care intra in contact cu ea au nevoie urgenta de asistenta si trebuie retrasi pentru tratament. Ministrul de nici o luna Oprea a contractat si el oarece neplaceri dupa ce a interactionat cu Vulpea, botezata Virgil Ardelean la starea civila umana. Pe care a slobozit-o in curtea in care locuieste fragila alianta PD-L – PSD, destul de lovita de streche pentru a mai fi nevoie de o alta boala care s-o destabilizeze.
La Vulpea ardeleana s-a burzuluit imediat politichia damboviteana, care se preface brusc ca nu accepta chiar toate jivinele in ograda proprie. Unde mai pui ca Vulpea parea si turbata. Specialistii cunosc semnele maladiei: animalul nu se mai sperie de om si din gura i se scurg bale. Din fisa medicala de la dosarul exemplarului Virgil Ardelean reiese nu doar ca nu se temea, dar era excesiv de prietenoasa cu omul Traian Basescu. Catre care mai facuse si in trecut niste scurgeri. De informatii, ce-i drept, dar suficient de baloase ca sa provoace turbarea actualilor parteneri de guvernare ai pedelistilor.
Asa ca pesedeii lui Geoana au iesit la vanatoare de vulpi cu juvatul politic. In care se va prinde in curand si gatul vulpesc al lui Virgil Ardelean, reinstaurat vremelnic sef peste Directia Generala de Informatii si Protectie Informatica din Ministerul Administratiei si Internelor. Pe scurt, serviciul secret al Internelor.
Staulul dambovitean nu va fi insa mai curat dupa indepartarea animalului de casa al lui Traian Basescu. O remarca si un fruntas pedelist care, comentand agitatia starnita in cloaca PSD, zicea agramat: „Social-democratii duc lupte intestinale”.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.