Vreti un concediu sic? Mergeti pe insula Lanzarote

Vreti un concediu sic? Mergeti pe insula Lanzarote

0 65


Concediu in septembrie? Nici ca se poate mai bine. Indiferent unde veti merge puteti petrece o vacanta reusita la preturi mici. Incepe programul “O saptamana la mare”, program ce va permite sa petreceti 7 zile, intr-un hotel de 3 stele cu maximum 200 RON/persoana/sejur. Puteti merge in Delta Dunarii, puteti merge la o pensiune turistica la munte. Daca banii nu sunt o problema si vreti un concediu sic, atunci va dau o idee: Lanzarote. Nu subestimez pe nimeni, dar cred ca multi nici n-ati auzit de aceasta insula (este o insula) din ….Spania. V-ati obisnuit poate cu Turcia, Grecia, Tunisia ori cu statiuni de fite de pe Coasta de Azur, ori cu destinatii thailandeze. Dar ce-ar fi sa fiti voi primii dintre cunoscuti care descind pe cea mai estica insula din arhipeleagul Canare, situata in Atlantic, la 100 km distanta de Coasta Africii, Lanzarote?


In 1987 insula a fost declarata de catre Organizatia Mondiala a Turismului,? unul din cele 6 modele de dezvoltare din lume iar in 1993 a fost declarata rezervatie a Biosferei de catre UNESCO.


Lanzarote, care include si insulitele La Graciosa, Alegranza, Montaña Clara, Roque del Este y del Oeste, se intinde pe o suprafata de 886 kmp. Odinioara, principalele ocupatii din Lanzarote erau pescuitul si agricultura dar in momentul de fata turismul este in plina expansiune, fiind principalul motor de dezvoltare. Mostenirea culturala si artistica au fost pastrate cu succes, ceea ce a adaugat un plus de atractivitate turistica.


Temeperatura este in jur de 22 de grade Celsius pe intreg parcursul anului, datorita asezarii la tropice.


Lanzarote cuprinde sapte localitati, Arrecife (capital)a, Teguise, Har?a, San Bartolom?, T?as, Tinajo si Yaiza si are o populatie de 125.000 de locuitori, majoritatea concentrati in partea central-sudica a insulei.


Arrecife este capitala politica si comerciala, loc unde se concentreaza jumatate din populatia insulei. In Arrecife este un aeroport de unde pleaca zilnic zboruri spre celelalte Insule Canare, spre Spania continentala ori spre alte destinatii din Europa.


Numele insulei vine de la numele navigatorului genovez Lancelotto Malocello care a descins pe insula in prima jumatate a secolului al XIV-lea. El a deschis durmul numeroaselor expeditii facute de marinarii si comerciantii francezi, britanici si spanioli. Inainte de a fi botezata dupa navigatorul genovez, insula era cunoscuta sub numele de Insula Comorilor.


Dar ajunge cu istoria! Ce puteti face pe insula? Sporturi acvatice, discoteci, shopping, sporturi de uscat, vizitarea parcului national Lanzarote, plaja la ocean ori la piscina, agroturism. Va puteti caza la hoteluri ori la pensiuni. Preturile nu sunt foarte mici, incep cam de la 70 de EURO/persoana/noapte, dar sunt tot felul de oferte. Din pacate agentiile de turism de la noi nu au inclus Lanzarote in pachetele turistice, dar cautand pe internet va puteti descurca pe cont propriu.


?


Bianca Sorescu


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.