Vremea se raceste

Vremea se raceste

0 221

Bucuria aceasta ne-a fost comunicata de meteorologi ca dar de la „Iepuras”, ca sa nu ne para rau ca mai trebuie sa mergem si la munca, nu numai la iarba verde
Procesul de racire a vremii, care a inceput de ieri, va continua si in zilele urmatoare. Daca maximele de ieri au fost cuprinse intre 13 si 23 de grade, miercuri abia daca se vor inregistra valori intre 10 ºi 20 de grade, iar joi vor mai pierde cate un grad.
In ce priveste ploile, in zilele care urmeaza acestea vor afecta mai mult sud-vestul, vestul si centrul tarii, dar vor fi de scurta durata si nu vor fi insemnate cantitativ. De mentionat ca in est si sud-est vantul va continua sa sufle mai intens.
Azi, norii se vor retrage spre sud si sud-vest, unde va mai ploua local. In celelalte regiuni soarele va prinde puteri, iar ploile vor lipsi. Vantul, insa, va sufla moderat, iar temporar va avea si intensificari, mai ales in sudul Banatului. La amiaza asteptam de la 13 grade in Constanta pana la 23 grade in nord-vestul extrem al tarii, la Satu Mare.
Bucurestenii nu vor scapa de grija umbrelelor, caci norii vor continua sa lase, temporar, ploi, cu acelasi vant moderat. Temperaturile isi vor continua scaderea: cel mult 17 grade la amiaza
Asa sunt comunicatele meteo, cu bucurestenii separat, ca-s mai cu ….
Maine racirea va continua, doar 10, 11 grade sunt pe litoral, 13 la Craiova ºi Suceava. Cel mai cald va fi tot in nord-vest, unde maximele pierd doar 2, 3 grade: 20 de grade maxima. Asadar o vreme racoroasa, insa destul de frumoasa ca aspect, caci doar in vest si sud-vest, izolat vor mai fi cativa stropi de ploaie. Vantul va continua sa sufle mai intens in est si sud-est.
In Capitala maximele mai pierd cateva grade, iar la amiaza asteptam 14, cel mult 15 grade, in conditiile in care soarele va fi destul de prezent.
Iata ce ne asteapta. Am redat sec ceea ce au anuntat cei de la Institutul Meteorologic. In atare imprejurari nu ai ce comenta decat sa speri ca prognozele sa fie cat mai aproape de adevar, nu ca politica stupida facuta de politicieni cu ocazia acestor zile, cu nenorocitii care ne conduc bagandu-se in prim plan si aducand vreme rea peste o tara jertfita in numele imbogatirii lor.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.