Vremea se răcește : revin precipitațiile mixte și intensificările vântului

Vremea se răcește : revin precipitațiile mixte și intensificările vântului

0 78

ANM a trimis o informare meteo simplă, pentru intervalul : 14 martie, ora 18 – 16 martie, ora 10;

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, răcire accentuată, precipitații mixte;

În intervalul menționat vântul va avea intensificări temporare la munte, în sudul Moldovei și al Banatului, în Dobrogea, Muntenia și în cea mai mare parte a Olteniei, cu viteze la rafală de 50…70 km/h.

În noaptea de sâmbătă spre duminică (14/15 martie) și în prima parte a zilei de duminică, aria precipitațiilor va cuprinde regiunile sudice și sud-vestice. Vor fi ploi, care se vor transforma local în lapoviță și ninsoare. Cantităţile de apă vor depăşi, izolat, 10…15 l/mp.

Valorile termice vor fi în scădere accentuată, iar vremea va deveni mai rece decât în mod obişnuit la această dată. În noaptea de duminică spre luni (15/16 martie) se vor înregistra temperaturi predominant negative şi se va produce brumă, iar în estul Transilvaniei minimele vor coborî sub limita gerului.

Notă: Intensificări ale vântului vor fi în noaptea de vineri spre sâmbătă (13/14 martie) în CarpațiiMeridionali și Carpații de Curbură, cu rafale de 70…100 km/h, iar la viteze mai reduse și în sud-estul teritoriului.

Vremea se va menține rece, mai ales în timpul nopților și dimineților de la începutul săptămânii viitoare și local se va produce brumă.

Detaliere Regională, pentru zona Transilvania-Sud.

Interval de valabilitate: 14 martie, ora 18 – 16 martie, ora 10;

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, răcire accentuată, precipitații mixte;

În intervalul menționat vântul va avea intensificări temporare la munte, cu viteze la rafală de 50…70 km/h. În noaptea de sâmbătă spre duminică (14/15 martie) se vor semnala precipitații în sudul regiunii, în zona Carpaților Meridionali și de Curbură. Vor fi ploi, iar la munte predominant ninsoare. Cantităţile de apă vor depăşi, izolat, 10…15 l/mp.

Valorile termice vor fi în scădere accentuată, iar vremea va deveni mai rece decât în mod obişnuit la această dată. În noaptea de duminică spre luni (15/16 martie) se vor înregistra temperaturi predominant negative şi se va produce brumă, iar în estul regiunii minimele vor coborî sub limita gerului.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.