Vremea nefavorabila a amanat radicarea planorului prabusit in Postavaru

Vremea nefavorabila a amanat radicarea planorului prabusit in Postavaru

0 342

Epava planorului găsit sâmbătă în zona Muchia Cheii din Masivul Postăvarul, nu a putut fi ridicată luniasa cum se planificase de catre autoritati. Practic, daca conditiile meteo ar fost favorabile, se hotarase recuperarea epavei planorului cu ajutorul unui elicopter specializat in astfel de actiuni.
Ridicarea epavei trebuia făcută cu ajutorul unui elicopter trimis de la București, dar acest lucru nu a fost posibil datorită condițiilor atmosferice nefavorabile, plafonul de nori era foarte jos, la cca. 600 de metri altitudine.
O sursa oficiala judeteana a spus că epava planorului va fi transportată la Aerodromul de la Ghimbav, pentru a se continua cercetările de către specialiști.
Tentativa de recuperare a epavei va fi reluata marti dacă acest lucru va fi posibildin punct de vedere meteo.
Epava planorului va fi păzită în continuare de jandarmi.
Cadavrul pilotului Mircea Crăciun într-o stare avansată de descompunere, găsit în interiorul epavei, a fost transportat inca de duminică la Serviciul de Medicină Legală Brașov pentru necropsie.
La ridicarea ramasitelor pilotului pe langa politisti si jandarmi a fost de fata un procuror de la Parchetul Brasov si rude apropiate ale celui care a fost Mircea Craciun.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.