Vremea la sfarsit de saptamana

Vremea la sfarsit de saptamana

0 199

?


Sambata, in centrul tarii, vremea va fi insorita in prima parte a zilei. La orele pranzului insa, pe arii restranse, cerul se innoreaza si cad averse insotite de descarcari electrice, fenomene determinate de trecerea unui front atmosferic rece, prin nordul tarii.


Maximele depasesc totusi 20 de grade.


Mai rece va fi doar in depresiuni: numai 18 grade la Miercurea Ciuc. In rest: 22 de grade la Brasov, Targu Mures, Sibiu si Alba Iulia.
In sud vremea va fi frumoasa, rece dimineata, dar cu valori termice de vara la amiaza: 25 de grade in Oltenia. In Muntenia, va fi usor mai cald: in jur de 27 de grade. Temperatura mai creste si in Dobrogea. 26 de grade la Cernavoda, 25 la Tulcea si 24 pe litoral, la Constanta. Si aici cerul va fi mai mult insorit, dar dupa-amiaza vantul va incepe sa bata mai tare, ca de altfel in tot sudul tarii.
In sudul si centrul Moldovei vremea este buna si maximele se situeaza in jur de 25 de garde la Galati, Focsani si Bacau, 24 la Iasi si 23 la Piatra Neamt unde este posibil ca seara sa ploua.


In regiunile nordice ziua incepe cu vreme placuta, dar seara, se va innora si va ploua mai mult in Maramures, mai putin in nordul Transilvaniei si al Moldovei. Maximele depasesc si aici 20 de grade, dar in cea de-a doua parte a zilei se raceste.
Si nordul Crisanei va avea parte de ploi dupa-amiaza, dar in restul zonei si in Banat vremea va fi buna intreaga zi. Temperaturile
cresc fata de astazi, pana la valori normale pentru mijlocul lunii septembrie: 23-24 de grade la Oradea, Arad si Timisoara. In Bucuresti, maine vremea va fi insorita, cu o maxima 25-26 de grade.


La munte, cerul va fi variabil, cu unele innorari dupa-amiaza si noaptea cand pe arii restranse vor cadea averse si se vor semnala descarcari electrice. La altitudini inalte precipitatiile mai pot fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va prezenta intensificari locale.


In depresiuni si pe vai local va fi ceata. Temperatura aerului va marca o crestere usoara fata de intervalul precedent.
La mare, cerul va fi variabil, cu unele innorari in cursul noptii, cand izolat vor fi conditii de ploaie slaba. Vantul va sufla in general moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 22 si 24 de grade, iar cele minime intre 13 si 15 grade. Temperatura apei marii va fi de 14… 16 grade.

Duminica:
In tara, vremea va fi in general frumoasa. Cerul va fi variabil, cu unele innorari in estul tarii unde izolat va ploua slab. Vantul va prezenta unele intensificari in regiunile estice si centrale, precum si la munte. Valorile termice, in scadere usoara fata de intervalul precedent, vor avea maxime cuprinse intre 15 si 25 de grade, iar minime intre 3 si 13 grade, usor mai coborate in depresiuni. Dimineata izolat se va produce ceata, indeosebi in centrul tarii. Presiunea atmosferica va creste.
In Bucuresti, vremea va fi frumoasa, iar cerul variabil. Vantul va sufla slab pana la moderat.


Temperatura maxima va fi in jur de 23 de grade, iar cea minima de 8… 10 grade.
La munte, vremea va fi in general frumoasa. Cerul va fi variabil, cu unele innorari si izolat ploi slabe in Carpatii Orientali. Vantul va prezenta intensificari pana la tare. Temperatura aerului va marca o scadere usoara. Noaptea si dimineata, local pe vai si in depresiuni se va produce ceata. La mare, vremea va fi in general frumoasa. Cerul va fi variabil, cu unele innorari si izolat conditii de aversa. La peste 2.000 de metri sunt posibile si caderi de lapovita sau ninsoare.


Vantul va prezenta unele intensificari.


Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 19 si 22 de grade, iar cele minime intre 11 si 13 grade.


Temperatura apei marii va fi in jur de 14 grade.


?


Iza M.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.