Vremea la sfarsit de saptamana

Vremea la sfarsit de saptamana

0 153

Sfarsitul de saptamana vine dupa cum afirma meteorologii, cu vreme, in general, frumoasa.
Cerul va fi variabil in majoritatea regiunilor, chiar senin in Crisana si in Maramures, unde vremea frumoasa si calda duce cu gandul la vara. Nori sunt doar in sud-vestul extrem si pe la munte, unde sunt posibile si cateva ploi slabe.
Din fericire pentru cei mai multi, vremea va fi frumosa in aproape toata tara. Prezenta deasupra tarii noastre a unui aer relativ cald face ca astazi sa avem parte de maxime de pana la 30 de grade in Moldova.
Maine ploile abia daca indraznesc sa se arate izolat pe la munte, asa ca vremea frumoasa continua, cu maxime placute in toata tara, care in general trec de pragul termic al unei zile de vara, adica circa 25 de grade Celsius.

Chiar daca duminica maximele pierd un grad, doua, temperaturile raman peste regimul termic normal al celei de a doua decade a lui septembrie, iar ploile abia daca isi fac simtita prezenta in regiunile sud-vestice.
Este posibil insa ca inceputul saptamanii viitoare sa vina cu ploi locale, mai ales in vest, nord si centru si sa simtim si o usoara racire a vremii. Doar in Banat si jumatatea vestica a Olteniei norii se aduna temporar pe cer si lasa ploi neinsemnate cantitativ.
Iata, asta ne da mama Natura in acest sfarsit de saptamana si inca este binepentru cei ce vor sa iasa in mai scurte sau mai lungi excursii.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.