Vremea la Brașov pentru săptămâna 06, încă suntem în plină iarnă!

Vremea la Brașov pentru săptămâna 06, încă suntem în plină iarnă!

0 304
ACTUALIZARE LUNI ORA 13 – INFORMARE METEOROLOGICĂ – În intervalul 07 februarie, ora 02 – 09 februarie, ora 06 temporar se vor semnala precipitaţii în toate regiunile. Cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp, iar în Moldova, Dobrogea, Muntenia şi în zonele deluroase şi montane din restul teritoriului, pe arii restrânse 30…40 l/mp.
În cursul nopţii de luni spre marţi (6/7 februarie) şi pe parcursul zilei de marţi (7 februarie), va ploua pe arii extinse, exceptând jumătatea de nord a Moldovei şi zona montană înaltă, unde vor predomina ninsorile.
Începând din cursul nopţii de marţi spre miercuri (7/8 februarie), în cea mai mare parte a Moldovei şi în zona de munte va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent. Înrestul teritoriului vor fi precipitaţii mixte, iar în sud-estul ţării, începând din după-amiaza zilei de miercuri (08 februarie), treptat vor predomina ninsorile. Vântul va avea intensificări temporare în sudul Moldovei, cea mai mare parte a Munteniei şi a Dobrogei, cu viteze ce vor depăşi la rafală 50…55 km/h.
Trecător şi pe arii restrânse se va produce polei, cu o probabilitate mai ridicată în jumătatea de sud a Moldovei şi în Bărăgan.Notă: Unele intensificări ale vântului vor fi la începutul intervalului şi în sudul Banatului, precum şi în Oltenia şi Muntenia.

      *

        *                *

Inceputul de saptamana ne reaminteste ca suntem inca intr-o luna de iarna. Temperaturile pozitive inregistrate la sfarsitul saptamanii trecute vor fi uitate, evolutia vremii ne va aduce dupa un pasaj in care vom avea parte de zapada, inca cateva zile geroase.

Vestea buna este ca la sfarsitul saptamanii pe zile cu temperaturi negative vom avea parte si de soare.
In toata zona muntoasa vremea va fi în răcire accentuată după data de 7 februarie, nopţile devenind geroase, cu minime de -16 … – 12 grade, iar valorile diurne urmând a se încadra între – 8 … – 4 grade.
Temperaturile vor fi în creştere uşoară şi treptată începând din 15 februarie, iar până la
sfârşitul intervalului de prognoză este estimat să atingă un ecart mediu de – 5 … -2 grade, cele
maxime şi – 10 … -7 grade, cele minime.
În perioada 7 – 9 februarie, pe arii extinse vor predomina ninsorile, local însemnate cantitativ. Apoi, până spre sfârşitul intervalului de prognoză probabilitatea pentru precipitaţii va fi redusă.

v w 06Prognoza este relizata utilizand informatii de la INMH si Vremea.com

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.