Vremea in zilele de Paste

Vremea in zilele de Paste

0 103

De ieri, Primavara calca pe tocuri tot mai elegante pe meleagurile si sufletele noastre, aducandu-ne, intr-o poseta cu model floral, zile tot mai placute, in pregatirea sarbatorii pascale. In ziua de Paste vom fi rasfatati cu temperaturi de peste 20 de grade in cea mai mare parte a tarii.
In termeni de specialitate asta inseamna ca depresiunea mediteraneana care ne-a adus vremea mohorata din ultimele zile a plecat de pe meleagurile noastre, asa ca, de ieri, ploile s-au domolit, lasand cerul senin, iar vremea a inceput sa se incalzeasca. O masa de aer cald din Europa Centrala se extinde spre est si cuprinde si tara noastra, incalzire care se simte mai ales in jumatatea de sud, unde maximele de astazi sunt chiar si cu zece grade mai mari decat ziua precedenta.

Azi, o masa de aer rece din nordul Rusiei europene va afecta doar partea de nord-est a tarii, si intr-o mica masura, caci maximele vor coborî cel mult pana la nivelul normal pentru mijlocul lunii aprilie.
De vineri insa, procesul de incalzire a vremii se va relua, anuntandu-se temperaturi tot mai mari, mai ales pentru ziua de sambata, dar si urmatoarele.
Nici in privinta precipitatiilor nu sunt motive de ingrijorare, caci pana la finele saptamanii nu trebuie sa ne asteptam la ploi bogate si nu pe arii extinse, ploi care sa intoarca omul pe dos, facandu-l sa se scoale cu fata la perna. Doar la munte si, cel mai probabil, in partea de nord a tarii, vor mai fi cateva innorari si ploi scurte.
Se putea ca zona de munte sa nu fie mai smechera? Dar suntem obisnuiti, noi, cei de la munte, cu asemenea „exceptii” si, daca ploile vor fi scurte si cu joaca norilor de-a v-ati ascunselea cu soarele, apoi nici nu ne vom putea supara prea tare.
In rest, meteorologii ne doresc un Paste fericit.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.