Vremea în următoarele două săptămâni – Frig și ploi în toată țara

Vremea în următoarele două săptămâni – Frig și ploi în toată țara

0 17

Vremea va fi deosebit de rece în toată țara, până în 10 aprilie, când temperaturile vor reveni la normalul acestei perioade, după care temperaturile vor scădea din nou. De asemenea, vor fi ploi în cea mai mare parte a țării, potrivit meteorologilor.
Administrația Națională de Meteorologie a publicat luni prognoza pentru perioada 5-18 aprilie:

La munte
În prima parte a săptămânii, vremea se va răci, astfel că de la medii ale temperaturilor maxime de 2-4 grade şi ale minimelor în jurul a -5 grade, valorile termice vor ajunge în intervalul 7-9 aprilie cu mult mai scăzute decât normalul primei decade ale lunii aprilie, respectiv -5…-2 grade, în medie, la amiază şi -10…-8 grade, noaptea. În următorul interval, 10 -18 aprilie, se estimează puţine variaţii ale regimului termic, care se va situa sub cel normal la mijlocul acestei luni, cu medii ale temperaturilor maxime de 2-5 grade şi a celor minime de -4…-2 grade. Temporar vor fi precipitaţii slabe şi local moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare, cu probabilitate mai mare de apariţie în intervalul 6-9 aprilie şi după data de 12 aprilie.

Transilvania
Pe parcursul primei săptămâni, vremea va fi mai rece decât în mod normal, chiar deosebit de rece în intervalul 7 – 9 aprilie, când vor fi medii ale maximelor diurne de 4-6 grade şi ale minimelor nocturne de -5…-3 grade, dar mai apropiată de regimul termic normal al perioadei în intervalul 10 – 12 aprilie, când mediile temperaturilor maxime vor fi de 12-14 grade, iar ale temperaturiilor minime în jurul a 0 grade.
Ulterior, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, nu sunt estimate oscilaţii termice importante, vremea fiind în general răcoroasă şi astfel se vor înregistra, în medie, maxime de 11-13 grade şi minime de 1-3 grade.
În intervalele 6-7 aprilie şi 13-14 aprilie va fi ridicată probabilitatea pentru ploi, izolat mai însemnate cantitativ, trecător fiind posibile şi descărcări electrice, iar în celelalte zile ale intervalului celor două săptămâni, temporar vor fi precipitaţii în general slabe.

Vlad T.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.