Vremea in urmatoarele doua luni de iarna

Vremea in urmatoarele doua luni de iarna

0 57

Meteorologii prognozeaza pentru urmatoarele doua luni de iarna, ianuarie si februarie, ca vremea va fi frumoasa, dar vor alterna perioadele mai calde cu cele de racire accentuata.
Anul 2009 se incheie cu vreme buna. Meteorologii spun ca temperaturile vor fi cuprinse intre minus unu si 12 grade Celsius, iar sansele de ninsoare vor fi reduse.
Si in ianuarie si februarie vremea va fi frumoasa, dar vor alterna perioadele mai calde cu cele de racire accentuata.
In ianuarie, temperaturile medii vor depasi valorile medii in cea mai mare parte a tarii. Vor alterna intervalele calde, cu maxime de peste 10 grade Celsius, cu zile in care minimele pot coborî sub minus 25 de grade Celsius. Ninsorile vor fi asociate cu intensificari ale vantului, mai ales in regiunile extracarpatice.
In februarie, temperaturile medii lunare vor fi apropiate de valorile normale ale acestei luni. In cele mai calde zile, maximele pot depasi 15 grade Celsius in sudul tarii. In schimb, noaptea, temperaturile minime pot cobori sub minus 15 grade.
Iata deci, ne asteapta doua luni capricioase de iarna, iesind din tiparele obisnuite pana acum. Iar daca noi, oamenii, vom putea trece cumva peste ele, sa speram ca viitoarele recolte nu vor avea de suferit din cauza diferentelor mari de temperature si a precipitatiilor limitate.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.