Vremea azi

Vremea azi

0 180

Astazi ploile se mai potolesc in vestul, centrul si nord-vestul tarii, unde aversele, ieri, au fost destul de insemnate. Se mai arata, asadar, si soarele printre nori, si numai la nivel local mai sunt ploi cu fulgere si tunete.
In Campia de Vest vor fi maxime care ating chiar si 27 de grade, cum e cazul la Oradea si Baia Mare. Spre centru, la Cluj, mai rece, cu 24 de grade, in timp ce Miercurea Ciuc trece direct la haine de toamna, cu o temperatura de numai 19 grade. La Brasov, termometrele vor arata 22 – 23 grade.
În sud norii inca stau gramada si ploua pe arii extinse, iar descarcarile electrice subliniaza si mai mult instabilitatea atmosferica. Se aduna izolat peste 20 de litri de precipitatii pe metru patrat si se intrunesc si conditii de grindina. Scad maximele, asadar, dar nu foarte mult, atingand inca 23 de grade la Drobeta Turnu Severin si Craiova. In Muntenia va fi mai cald putin, cu 24 de grade la Pitesti si 26 la Giurgiu.
Dobrogea are si ea parte de nori care traverseaza regiunea, iar ploile se arata si ele, dar mai mult prin Delta. Aerul insa aduna 26 de grade la Cernavoda si Tulcea, iar la Constanta, 24.
Nici moldovenii nu scapa astazi de ploi. Vremea e instabila, norii aduc ploi in averse, care izolat vor fi chiar abundente, iar descarcarile electrice nu lipsesc nici ele. In plus, vantul se inteteste, facand cele numai 21 de grade din nord, de la Suceava, sa para mult mai putine. Urca insa mai avantat in centru si sud, pana la 26 de grade, la Iasi si Galati, unde se mai iveste si soarele.

Aceasta a fost prefata vremii de la sfarsit de saptamana. Maine vom vedea ce va fi in urmatoarele zile.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.