Vremea azi si maine

Vremea azi si maine

0 55

Un front atmosferic care vine dinspre Europa Centrala aduce tot mai multi nori si ploi incepand din vestul tarii.
Astazi, chiar daca in regiunile vestice si nord-vestice incepe sa-si faca simtita prezenta un aer ceva mai rece, maximele termice sunt inca mai mari decat mediile climatologice si se vor situa in general intre 7 si 17 grade Ceslius.

In Capitala ceata si-a facut din nou aparitia dimineata. Peste cateva ore, vremea e destul de frumoasa. Cerul e variabil, dar spre seara se va innnora. Vantul nu trece de nivelul moderat, iar maxima se opreste la 14…15 grade, o vreme calda asadar pentru ultimele zile de toamna calendaristica.

In regiunile vestice, nordice si centrale cerul se innoreaza treptat si pana seara ploua in Crisana, in Maramures si in Banat, apoi si in jumatatea vestica a Transilvaniei. Maximele sunt inca mai mari cu cateva grade decat mediile multianuale. Sunt 10 grade in Baia Mare, 12 la Oradea, Cluj Napoca si Sibiu si 13 la Timisoara.

In sud ploile cad in Oltenia, iar spre seara vin si in vestul Munteniei, dar maximele termice sunt 14 grade la Drobeta si la Craiova. In cea mai mare parte a Munteniei, dupa o dimineata cu ceata in zonele de campie, vremea e in general frumoasa. Abia spre seara se va innora. Inca si mai cald va fi in aceasta zona, cu maxime de pana la 16 grade la Giurgiu si in Buzau si 17 la Calaraºi.

Ceata matinala nu lipseste nici in Dobrogea. Totusi predomina vremea destul de frumoasa, cu cer variabil si un regim termic la amiaza cu 14 grade la Tulcea si 15 la Constanta.

Si in Moldova e ceata la primele ore in zonele joase, dar dupa rasaritul soarelui ea mai persista doar izolat. Cerul este variabil, iar spre seara se strang norii, insa maximele sunt semnificativ mai mari decat mediile multianuale la sfarsit de toamna calendaristica: 15 grade la Focsani, 13 la Galati si 11 la Iasi si un grad in plus la Suceava.
Dupa care vine decembrie, cu schimbari meteo si politice, in care sper sa se impotmoleasca sania basesciana.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.