Vrei, nu vrei/ Brasovul pe locul trei…

Vrei, nu vrei/ Brasovul pe locul trei…

0 332

Administratia Prezidentiala a organizat, joi, la initiativa Societatii Romane de Microbiologie, dezbaterea „Antibioticele – utilizare in exces si rezistenta, impact major asupra sanatatii publice”, cu prilejul Zilei Europene de Constientizare asupra Consumului si Rezistentei la Antibiotice.
De acolo am aflat si faptul ca Romania are un capitol la care este… „fruntasa”: se afla intre primele trei state din Europa in ceea ce priveste nivelul ridicat al consumului de antibiotice. Evident si de aceasta data problema nu este „de bine” in nici un caz…
Dimpotriva, este o „calamitate”, astfel incat incadrarea acestei practici drept problema de siguranta nationala, nu este una nejustificata, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.
Cum sta Brasovul la acest nefericit capitol al …automedicatiei?
Caci aici este „buba”: consumul necontrolat, dupa ureche, dar si o slabiciune  a retelei de farmacisti in comertul cu medicamente, socotita doar o afacere crasa, la care trebuie adaugat bombardamentul publicitar zilnic pus la cale tot de ei. Nu trebuie uitat si rolul determinant al deselor si marilor „reforme din sanatate”, s-a ajuns ca medicii sa-si paraseasca bolnavii, fiind alungati chiar de „seful statului” (termen care nu se regaseste in Constitutie dar asa ii placea sa-i i se zica prin ziare).
Ei bine Brasovul se situeaza… in fruntea lipsei de control, pe podium, dupa Bucuresti si Cluj ! (Deak Andrei)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.