VREDNIC ESTE!

VREDNIC ESTE!

0 184

?


Prea Fericitului Daniel,? a devenit primul Patriarh intronat in mileniul trei.


Duminica de dupa echinoctiul toamnei anului 2007, este o zi importanta pentru romanii ortodocsi de pretutindeni.


Prea Fericitului Daniel, Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane si-a inceput mandatul!


Prea Fericitul Parinte Patriarh Daniel a aratat in primul sau discurs, rostit dupa ce a fost inscaunat, ca prima sa dorinta este pastrarea mostenirii spirituale a poporului roman:” societatea are tot mai multa nevoie de Biserica pentru a face fata noilor provocari, ale unei lumi inchise in sine si autosuficiente”.


Prea Fericitul Parinte va folosi mijloacele de informare – radio, televiziune, publicatiile bisericii, alte mass-media, pentru ca mesajele Bisericii sa ajunga la oameni.


?


La ceremonia de inscaunare au participat o multime de oameni adunata in Dealul Patriarhiei si multe,foarte multe personalitati.


Printre oficiali: presedintele Traian Basescu, premierul Calin Popescu Tariceanu, fostul premier Nicolae Vacaroiu si Majestatea Sa, Regele Mihai, fostii presedinti Ion Iliescu si Emil Constantinescu.


?


Duminica 40 a anului 2007, (30 septembrie a.c.)? poate sa ajunga o zi de referinta pentru romani, poate sa? insemne unul din marile momente ale Romaniei si ale Bisericii Ortodoxe Romane.


Prea Fericitului Daniel, azi intronat sa pastoreasca poporul ortodox romanesc, ii dorim sa aiba menirea, de a face din aceasta zi, o zi istorica.


?

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.