Vox News – o noua televiziune de stiri

Vox News – o noua televiziune de stiri

0 166

Vox News, o noua televiziune de stiri, vrea sa se lanseze pe piata audiovizualului din Romania, cu o investitie initiala de peste 2,6 milioane de euro, potrivit informatiilor depuse la CNA de detinatorul postului, SC Sport Channel SRL.
Televiziunea Vox News apartine societatii comerciale Sport Channel SRL , infiintata in iunie 2009, ai carei actionari sunt:
• SC Roxman Investment SRL (80%), detinuta de Neculai Cretu – 45 % si Magdalena Cretu – 55%,
• SC Global Alloys SRL (20%), detinuta de Neculai Cretu – 60% si Emil Marian – 40%.
SC Sport Channel SRL a solicitat Consiliului National al Audiovizualului (CNA) o licenta audiovizuala prin satelit pentru Vox News, „o televiziune sociala si de stiri”.
Televiziunea va difuza emisiuni zilnic, programul Vox News incluzand un matinal, emisiuni de stiri, talk-show-uri, dar si o emisiune de telefoane in direct, difuzata seara.
„Vox News va fi o televiziune deschisa in egala masura partilor implicate intr-un scandal sau conflict, va refuza tabloidizarea si va oferi informatii echilibrate”, se arata in informatiile depuse de Sport Channel SRL la CNA.
Cheltuielile initiale pentru Vox News sunt estimate la 2.677.800 de euro, pana in mai 2010. Investitiile in echipamente se ridica la 1.040.000 de dolari plus TVA.
Totodata, SC Sport Channel estimeaza pentru primele 12 luni de la lansarea postului ca Vox News va avea incasari din publicitate de 1.134.000 de euro.
CNA va analiza, cel mai probabil in sedinta de marti, solicitarea SC Sport Channel SRL de acordare a licentei audiovizuale pentru Vox News.
In prezent, segmentul televiziunilor de stiri din Romania este disputat de Antena 3 si Realitatea TV.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.