Voturile euratacitoare

Voturile euratacitoare

0 95

„S-a intors fiica ratacitoare!”, a intampinat-o aseara pe scarile partidului Emil Boc pe fiica cea mica a presedintelui Basescu, care venea de la urne cu 3,5 procente in poseta. Pe care toata lumea o credea Louis Vuitton, asa cum poarta tiza si mentora ei Elena Udrea, dar care era – vai! – inscriptionata cu brandul portocaliu al PD-L.
Asemanarea cu parabola biblica se opresti aici. Mai ales ca urmarea n-a avut nimic dumnezeiesc; ba chiar s-a vazut de la o posta o lucratura draceasca . Emil Boc n-a sacrificat buldogul cel gras (Blaga era o treapta mai sus in spatele lui Emil Boc) in cinstea revenirii Elenei, dar i-a oferit independentei carnetul oranj de membru si primirea calda in partidul din care n-a plecat niciodata.
Daca pedelistii si-au testat acum camuflajul independent, alegerile viitoare vor fi floare la ureche. Cu 15-20 de independenti d-astia castiga la pas orice confruntare la urne. Daca europarlamentarele au fost o repetitie pentru prezidentiale, asa cum suna gargara politica, sa-ntelegem ca Traian exerseaza scena primirii pe scarile de la Cotroceni? De unde Elena n-a plecat niciodata?
Dar calculele astea au important doar pentru cele 27 de procente din populatia votanta care s-a sinchisit sa mearga la urne. Grosul celorlalti a trait neplacuta supriza de a se intalni cu eternele liste pe buletinul de vot in cabina electorala. Daca parlamentarele de anul trecut au marcat un oarece progres prin votarea de nume, nu neaparat de maculatura de partid, europarlamentarele ar fi trebuit, poate, mai abitir sa stopeze trimiterea de liste in Parlamentul European. Un fel de obligatie de a preda hartia colectata catre marele eurodepozit.
Daca listele au fost lungute, organizatorii si-au au scos parleala cu birotica electorala. Stampile ingustute rau, de pareau niste capete de creioane, si tusiere mai uscate ca un gatlej de betiv. Gigi Becali, proaspat europarlamentar, era sa ne spuna in direct la televizor, cu gura lui bogata, ce crede despre stampilele astora.
N-a facut-o: e domn de Bruxelles de-acum si trebuie sa se controleze. Poate o face la acelasi doctor la care merge si fartatul de partid Vadim Tudor.
Chiar, oare la Bruxelles or fi cabinete specializate in crestini si patrioti?

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.