Vor fi montate camere de luat vederi în parcări, pentru a fi...

Vor fi montate camere de luat vederi în parcări, pentru a fi depistați cei care aruncă gunoaie, pe marginea drumurilor naționale

0 116

DRDP Brașov va iniția un program pilot de instalare de camere de supraveghere în parcări. Această măsură are ca scop reducerea cantității de gunoi depozitată ilegal în zona drumurilor naționale, un fenomen care a luat amploare în ultimii ani. Pentru început, în mod experimental, vor fi montate 10 echipamente de supraveghere. Astfel vor fi monitorizate câte două zone vulnerabile din județele Brașov, Sibiu, Mureș, Harghita și Covasna. DRDP Brașov va iniția în acest sens o procedură de achiziție publică în vederea achiziționării echipamentelor necesare în perioada imediat următoare. În paralel, la începutul lunii martie 2020, odată cu lansarea programului de curățenie de primăvara, CNAIR SA a lansat și o campanie de informare publică sub sloganul „NOI CURĂȚĂM, TU PĂSTREAZĂ!”, prin care încercă să sensibilizeze participanții la trafic pentru a nu mai arunca deșeuri în zone neautorizate.

Menționăm că angajații DRDP Brașov se ocupă de curățenie două zile în fiecare săptămână (luni și vineri) și strâng în medie 560 de metri cubi de gunoi pe lună. Această cantitate poate crește pe perioada primăverii sau în sezonului estival.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.