Vom plati si pentru apelurile primite pe mobil?

Vom plati si pentru apelurile primite pe mobil?

0 59

In curand am putea sa ne tinem telefoanele inchise, sa restrictionam apelurile, ori sa ne repezim interlocutorii. Comisarul european pentru societate informationala si mass-media, Viviane Reding, vrea sa modifice regulile de tarifare in telefonia mobila dupa modelul american. Dupa cum spune comisarul, vor scadea tarifele pentru apelurile efectuate, dar vom plati si pentru apelurile primite. Potrivit lui Reding masura este menita sa scada nivelul facturilor. Asa sa fie?
Socotelile de la Bruxelles arata ca aceia care suna mai mult – vor plati mai putin, iar cei care asteaptau inainte sa fie sunati – probabil acum nu vor mai raspunde. O alta propunere vizeaza reducerea tarifelor de roaming, atat pentru expedierea mesajelor text, cat si pentru navigarea pe internet.
Oficialul european va publica, in cursul acestei luni, recomandarile privind reducerea tarifelor practicate de operatorii de telefonie fixa si mobila pentru redirectionarea apelurilor, efectuate din retele rivale, catre clienti.
In viziunea oficialului, tarifele de interconectare practicate de operatorii de comunicatii mobile ar putea fi reduse pana la nivelul celor percepute in segmentul telefoniei fixe, pentru a evita subventiile incrucisate si a reduce, astfel, costurile suportate de consumatori.

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.